Ans van Rijen-Zegers wordt in de bloemen gezet.
Ans van Rijen-Zegers wordt in de bloemen gezet. Foto: Sint Franciscusparochie

Diocesane onderscheiding voor Ans van Rijen-Zegers

Door: Addo Sprangers Algemeen

RUCPHEN - Ans van Rijen-Zegers heeft zaterdag uit handen van pastoor Hans van Geel een diocesane onderscheiding ontvangen. Zij werd door de parochiekerncommissie H. Martinus Rucphen voorgedragen voor de onderscheiding die haar door bisschop Jan Liesen werd toegekend vanwege haar langjarige dienstbaarheid aan de Rucphense geloofsgemeenschap.

Zij is al vele tientallen jaren bij deze gemeenschap, als parochiaan èn als zeer actieve vrijwilliger. Tijdens het pastoraat van pastoor Bas van Beek, maakte Ans van Rijen-Zegers gedurende een periode van negen jaar deel uit van het parochiebestuur van de toenmalige parochie H. Martinus Rucphen. Zij leverde hiernaast haar bijdrage aan de acties Kerkbalans, de Vastenactie en andere activiteiten. 

Veilig

Sinds de oprichting in 1998 maakt Ans van Rijen-Zegers deel uit van de Bezoekgroep Rouwenden. In deze hoedanigheid bezocht zij mensen in rouw vanwege het verlies van een dierbare. Dit deed en doet ze op een zeer discrete wijze en vanuit een diepgevoelde betrokkenheid. Ans van Rijen-Zegers kan goed luisteren, zij velt geen oordeel en laat alle mensen in hun waarde. Mensen weten zich bij haar veilig. Zij straalt ook uit dat ze zich veilig mogen voelen. Ans van Rijen-Zegers neemt in de rouwbezoekgroep de meeste bezoeken op zich en is daarin zeer succesvol. 

Contactpersoon

Ans van Rijen-Zegers was destijds de contactpersoon bij opbaringen in de Mariakapel die ze voorafgaand hieraan ook altijd schoonmaakte. Zij verzorgt heel punctueel de map met de gedachtenisprentjes. Samen met de overige leden van de rouwbezoekgroep organiseert Ans al 25 jaar de Allerzielenviering om de overledenen te herdenken en de nabestaanden hiermee tot troost te zijn. 

Betrokkenheid

Ans van Rijen-Zegers deed en doet alles vanuit een sterk geloof en een grote betrokkenheid. Zij is ook altijd zeer alert, als er wezenlijke (geloofs)zaken aan de orde komen. Hierin staat zij altijd zelfstandig en onafhankelijk. Vaak kwam ze met een onverwachte, maar zeer ter zake doende, constructief-kritische visie. De Rucphense parochiekern is Ans van Rijen-Zegers naar eigen zeggen zeer veel dank verschuldigd voor haar inzet in al die jaren en spreekt de hoop uit dat zij nog geruime tijd door kan en zal gaan met haar dienstverlening aan onze parochiekern en de rouwbezoekgroep in het bijzonder. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief