Een gedeelte van de AVR'90 leden die hun steentje bijdroegen
Een gedeelte van de AVR'90 leden die hun steentje bijdroegen Foto: Ineke van Oorschot

AVR’90-leden lopen voor het goede doel

Sport en vereniging

RUCPHEN - Zaterdag 7 mei organiseerde het Roparunteam van SV Sprundel verschillende activiteiten om extra geld in te zamelen voor het goede doel.

Een daarvan was de mogelijkheid om 2, 4, 6 of 8 km mee te lopen met leden van het Roparunteam. Hiervoor waren rondjes van 2 en 4 km door Sprundel uitgezet. 12 AVR’90 gaven gehoor aan de oproep om mee te lopen voor het goede doel.  Er was geen wedstrijdelement aan deze loop verbonden, meedoen was zeker deze keer het belangrijkste doel! Net zoals bij de ‘echte Roparun’ werden de lopers begeleid door fietsers. In het eerste team startten Maik de Weert, Gerard Polak, Robert Peeters (alledrie lid van het Roparunteam) met Richard van Oosterhout, Toon Heeren en Wijnand Kas. Robert en Gerard (naast Roparunteamlid ook lid van AVR’90), die later de middag nogmaals in actie kwamen, hielden het bij 1 rondje van 4 km maar Toon en Richard liepen met Maik en Wijnand 2 rondjes. Samen met de kilometers van en naar huis kwamen zij op deze manier aan hun gebruikelijke zaterdagse trainingsafstand van 15 km. Om 4 uur gaven Jack Lazeroms (8 km begeleid door dochter Steffy van het Roparunteam en ook lid van AVR’90), René Lazeroms (6 km begeleid door Gerard Polak en Robert Peeters) en Rosita Lazeroms, Lydia Foesenek, Marjon van den Ende, Astrid de Jong en Peter de Jong (4 km begeleid door Ilse Melisse en Conny van Meer) acte de presence. Bij aankomst op het sportpark werden de lopers als ware helden ontvangen. Alle deelnemers krijgen de kwalificatie ‘Topper’ doordat door hun deelname weer extra geld toegevoegd kan worden aan het bedrag dat het Roparunteam #102 doneert aan het goede doel.

Meidoornloop

Ook op zaterdag 7 mei organiseerden de Zaklopers (zij danken hun naam aan het feit dat het dorp waarin zij thuis zijn, gelegen is in de ‘Zak van Zuid-Beveland’) in samenwerking met AV’56 uit Goes de 24e editie van de Meidoornloop in het Zeeuwse Nisse. Deze loop voert langs mooie bloemendijkjes waar deze maand veel meidoorns in bloei staan. Saillant detail bij deze loop was de kleedruimte, de lopers mochten zich omkleden in een kerk! In overleg met zijn trainer koos Chrisje Schrauwen deze keer voor de kortste afstand van 7,7 km. Het bochtige parcours liep niet alleen over asfalt maar bevatte ook verschillende grintpaadjes. Genietend van de mooie omgeving maakte Chrisje er een ‘pittige training’ van en finishte na 33:58 als 20e in het totale deelnemersveld van 146 lopers. 

Daags daarna liep Chrisje weer een langere duurloop door de bossen in Bergen op Zoom. 

Programma

Aanstaande vrijdagavond staat Chrisje aan de start van de 3 km bij de avondwedstrijd van Achilles. In dezelfde wedstrijd start Frank Smulders voor 100 en 200 meter, en Britt Luijkx voor 100 meter en bij het verspringen. Iedereen succes gewenst!Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief