Afbeelding
Foto: Gemeente Steenbergen

Echtpaar Van den Kieboom viert 65-jarig huwelijksjubileum

Door: Remko Vermunt Algemeen

STEENBERGEN - Burgemeester Ruud van den Belt heeft afgelopen week een bezoek gebracht aan het echtpaar Van den Kieboom. Op 31 juli was het echtpaar 65 jaar getrouwd en daarom ging de burgemeester langs met een bosje bloemen namens het gemeentebestuur.

Op 31 juli 1953 stapten het echtpaar Van den Kieboom in het huwelijksbootje. Maar, op 1 augustus werd het kerkelijk huwelijk voltrokken, daarom was de burgemeester volgens mevrouw Van den Kieboom eigenlijk een dag te vroeg, want dat is volgens haar de echte trouwdag. Desondanks was de burgemeester natuurlijk van harte welkom om deze feestelijke dag met de familie te vieren.

Het echtpaar heeft elkaar leren kennen in de dansschool in de Kaaistraat, waar eenmaal per maand gedanst kon worden. Na hun trouwerij in de Gummaruskerk is de nieuwbakken mevrouw Van den Kieboom bij haar schoonouders en de broers en zussen van haar nieuwe echtgenoot ingetrokken. De familie bestond toen uit de ouders en negen kinderen en eentje meer of minder in huis maakte niet uit. De oudste zoon van het echtpaar is daar geboren. Later is het echtpaar verhuisd naar het huis naast de (schoon)ouders. Hier werden nog twee kinderen geboren. In dit huis aan de Franseweg wonen beiden nog steeds.

Op de leeftijd van 85 zijn beiden nog erg zelfstandig. Alleen mevrouw Van den Kieboom is slecht ter been. maar wordt – zoals zij zelf zegt – liefdevol verzorgd door haar man. De heer Van den Kieboom heeft lang gewerkt in de vlasverwerking in Steenbergen. Een zwaar beroep zegt hij zelf. In ieder geval erg stoffig. Hij is ook lid van de heemkundekring De Steenen Kamer in Steenbergen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief