Bjarne Hemme won de klassieker bij de Nieuwelingen.
Bjarne Hemme won de klassieker bij de Nieuwelingen. Foto: Archieffoto: Will Rombouts

Wielerklassieker Steenbergen in mei afgelast; mogelijk later dit jaar

Door: Peter Houtepen Algemeen

STEENBERGEN - De beperkende maatregelen als gevolg van de coronacrisis treffen ook de Stichting Wielercriterium Steenbergen. De wielerklassieker voor junioren meisjes en jongens in het kader van de KNWU top competitie, die voor zondag 17 mei op de agenda stond, kan geen doorgang vinden.

Het bestuur van de stichting is in overleg getreden met de KNWU om samen te bekijken of de wielerwedstrijden op een later moment dit jaar ingepland kunnen worden. Gedacht moet dan worden aan een zondag in september of oktober. Zodra bekend is of hierover overeenstemming kan worden bereikt met de KNWU, maakt de Steenbergse wielerstichting dit bekend.

Afhankelijk

De activiteiten die het Steenbergse wielercomité op een later moment dit jaar op het programma heeft staan gaan vooralsnog wel door, maar uiteraard is dat ook allemaal afhankelijk van de ontwikkelingen met betrekkingen tot het coronavirus.

Vuelta

Het gaat hierbij over de Vuelta Dikke Banden Race voor de Steenbergse schooljeugd op vrijdag 5 juni, het Steenbergs wielercafé op vrijdagavond 7 augustus in restaurant De Watertoren in het kader van de doorkomst van de Ronde van Spanje in Steenbergen, en de wieleractiviteiten op zondag 16 augustus op de carpoolplaats bij de watertoren, waaraan de Steenbergse jeugd belangeloos kan meedoen en waar ook een optreden van de Amsterdamse stuntfietser Patrick Smit op het programma staat.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief