Afbeelding
Foto: Shutterstock

Weersvoorspelling voor het weekend: ‘Zonnig weer met grote temperatuurverschillen’

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

STEENBERGEN - Het weekend staat voor de deur en we kunnen ons verheugen op een overwegend zonnig weerbeeld. Volgens meteoroloog Johnny Willemsen van Weeronline kunnen we echter ook grote temperatuurverschillen verwachten. “Het noorden van Nederland kan op zondag te maken krijgen met wolkenvelden, terwijl het zuidoosten van het land lokale temperaturen van wel 25 graden kan bereiken,” legt Willemsen uit.

De noordenwinden die de afgelopen weken ons weerbeeld hebben bepaald, zullen ook in de komende dagen aanhouden, zo meldt Willemsen. Dit betekent dat we ons kunnen verheugen op droge en vaak zonnige dagen, hoewel af en toe ook wolkenvelden over het land kunnen trekken.

Zaterdag
Zaterdag belooft een zonovergoten dag te worden, met lokaal temperaturen van maar liefst 25 graden. “De zon warmt de lucht snel op, waardoor we rond het middaguur op veel plaatsen al kunnen genieten van 20 of 21 graden,” aldus Willemsen. Hij benadrukt echter ook het belang van zonbescherming, aangezien de zonkracht op zaterdagmiddag 6 zal zijn. Een onbeschermde huid kan bij deze zonkracht binnen 15-30 minuten verbranden.

Zondag
Op zondag kunnen we iets meer bewolking verwachten, met temperaturen die iets lager zullen uitvallen. De zonkracht zal echter nog steeds hoog zijn, met een UV-index van 6 tussen 12:00 en 15:00 uur. In het zuiden en midden van het land kunnen we rekenen op temperaturen van 20 tot 24 graden, terwijl het in het noorden van het land, waaronder Groningen, Friesland en de noordelijke helft van Noord-Holland, iets koeler zal zijn met temperaturen van 16 tot 19 graden. Op de Waddeneilanden blijft het kwik rond de 15 graden steken.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief