Afbeelding
Foto: Caren Vermaat

Fietsen verleer je nooit: Steenbergse Enzo doet verkeersexamen

Door: Caren Vermaat Algemeen

STEENBERGEN - Jaarlijks wordt in april het nationaal verkeersexamen gehouden voor alle leerlingen van groep 7 van de basisschool. Dit jaar vond het verkeersexamen in Steenbergen plaats op donderdag 11 april.

Het landelijk verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland (VVN) voor kinderen van groep 7 is bedoeld om hun kennis van verkeersregels en verkeersvaardigheden te testen. Door het examen af te leggen, kunnen de kinderen laten zien dat ze de basisprincipes van veiligheid in het verkeer begrijpen en kunnen toepassen. Het examen bestaat uit een theoretisch deel, en een praktisch deel. Het doel is om kinderen voor te bereiden op veilig fietsen en deelname aan het verkeer als ze ouder worden. Een van de deelnemers van de Gummarus school is Enzo Slokkers. 

Enzo vertelt dat hij het best spannend vond om mee te doen. “Het is natuurlijk heel leuk om weer eens wat anders te doen dan heel de dag op een stoeltje zitten, maar het is ook wel een beetje spannend. Je weet van tevoren natuurlijk niet of alles wel goed gaat. Het is best een lange route die we moeten fietsen door heel Steenbergen en een stukje van Welberg. Ik heb de route van tevoren wel twee keer geoefend, een keer met mijn vriend en een keer met mijn moeder. Ik woon twee straten van school dus ik ga normaal eigenlijk altijd lopen en niet zo vaak op de fiets. Twee weken voor het examen was er ook een fietscontrole op school. Toen kreeg ik te horen dat ik nog twee reflectoren in de spaken miste dus die moesten nog even erop. Het is bij het examen de bedoeling dat iedereen apart fietst maar er waren er een paar die zo langzaam gingen dat ik die heb ingehaald, en dus op een gegeven moment reden we met een groepje van 6 dus dat was wel gezellig. Dat meisje die niet zo snel fietste reed ook nog verkeerd, ze nam twee afslagen te vroeg. Ik ben er maar niet achteraan gegaan, ik dacht ‘laat maar fietsen’ en uiteindelijk is ze gelukkig toch weer op de goede route gekomen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief