Afbeelding
Foto: Els van Rosendaal

Eerste Wereldkampioen rikken komt uit Steenbergen

Algemeen

STEENBERGEN - Op zaterdag 6 april was het eerste hybride WK van het bourgondische kaartspel rikken in Sint-Michielsgestel.

Parallel werd er die dag een offline competitie en een online competitie georganiseer, wat live gevolgd kon worden. In het gemeentehuis in Sint Michielsgestel deden 156 deelnemers mee aan de offline competitie. In 3 spannende rondes werd uiteindelijk Rien Helmons uit Steenbergen in Sint Michielsgestel in de zaal wereldkampioen van de offline strijd. Parallel werd ook de uitslag bekend van de online competitie.

Vervolgens werd er aan het einde van deze sensationele dag samen met nummers 1 en 2 van zowel de offline als de online competitie nog een laatste hybride kampioenschap gespeeld, waarbij uiteindelijk wederom Rien Helmons uit Steenbergen ook de wereldkampioen hybride rikken is geworden. 

Rien rikt maandelijks in de rikcompetitie van handbalvereniging Heerle in de gezellige kantine Harella in Heerle van oktober tot en mei. Tevens doet hij wekelijks mee aan de bridge drive bij de bridgevereniging a la Carte in Bergen op Zoom. Moe na de spannende hybride finale maar ook heel enthousiast blikt Rien in zijn dankwoord vooruit als kersvers wereldkampioen dat hij probeert om op 7 december 2024 het Nederlands Kampioenschap rikken 2024 in West-Brabant te organiseren als rik-hoofdstad van Nederland, voor jong en oud! Hiervoor kun je nu al inschrijven via www.nk-rikken.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief