Afbeelding
Foto: Muziekvereniging Volharding Steenbergen

Geslaagd diplomaconcert Volharding Steenbergen

Algemeen

STEENBERGEN - Afgelopen weekend was een spannend weekend voor 17 leerling muzikanten van Muziekvereniging Volharding Steenbergen. Zij gingen namelijk op voor hun muziekexamens! Na maandenlang keihard oefenen op de muziekstukken en het leren van de muziektheorie mochten ze zaterdag hun muzikale kunsten aan de deskundige jury laten horen. En dat ging met veel succes. Alle leerlingen zijn namelijk geslaagd!

Het succes van het examenweekend werd op zondag gevierd met een speciaal diplomaconcert. Hier traden jeugdorkest JONG Volharding en het Harmonieorkest van Volharding op. Voor een gevulde zaal was eerst JONG Volharding aan de beurt. Zij werkten een programma af met een aantal bekende stukken die de laatste decennia al vaker op de lessenaar hebben gestaan zoals ‘Total Toto’ en ‘Abba Gold’. Dit was een leuk moment van herkenning voor veel muziekanten van het Harmonieorkest die deze stukken ook hebben gespeeld in de tijd dat ze zelf nog onderdeel uitmaakten van het jeugdorkest.  

Nieuwe dirigent Junior Huigen

Na een korte pauze was het Harmonieorkest zelf aan de beurt. 

Het orkest voerde een aantal moeilijke stukken uit waar de afgelopen weken hard aan is gewerkt met de nieuwe dirigent Junior Huigen. 

Huigen nam deze rol een jaar geleden over van Walter Siol, die nog wel dirigent van JONG Volharding is. 

Siol was dus zelf ook aanwezig om naar zijn oude orkest te luisteren en beloonde de muzikanten na afloop met een staande ovatie.

Examenkandidaten

Toen was het eindelijk tijd voor de examenkandidaten om in de spotlights te staan. Van voorzitter Barbara Erdmann kregen zij één voor één hun diploma uitgereikt. Daarbij kregen ze van wethouder Kees Gommeren een mooie roos en van het publiek natuurlijk een groot applaus. 

Tot slot kwamen de muzikanten van het Harmonieorkest en JONG Volharding terug op het podium om gezamenlijk nog de ‘Deep Purple’ medley te laten horen.

Zo werd het weekend afgesloten met veel geslaagde leerlingen en een geslaagd diplomaconcert!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief