Theatergroep Cameleon 2024
Theatergroep Cameleon 2024 Foto: Christel Schiphorst

Cameleon bereidt zich voor op voorstelling

Algemeen

STEENBERGEN – De vrolijke theatergroep Cameleon is druk aan het repeteren voor hun jaarlijkse voorstelling die in juni gaat plaatsvinden. Op het toneel van het Wapen van Steenbergen zullen de lokale sterren weer schitteren.

De voorstelling gaat over ‘Kaatje Cameleon, uit het leven gegrepen’. Jolanda Bierkens legt uit: “Het zijn op zichzelf staande sketches met zang, dans en acteren, op de manier zoals men dat van Cameleon gewend is. We hebben een heel stel moderne liedjes van nieuwe teksten voorzien en dankzij deze muzikale omlijsting, komt wat we spelen nóg meer tot uiting.” Aldus de cryptische omschrijving, om niet al te veel te onthullen van de verrassingen op 12, 13, 14 en 15 juni a.s.

“Daarnaast maken we weer goed gebruik van beeld en geluid en zo komt alles samen. Er is een grote diversiteit in acteren en het projectiescherm wordt gebruikt voor film, foto’s en nog op een andere creatieve wijze,” voegt Giscard toe, die hiermee nog steeds niets onthult. Ook de Muppets zetten zich in en hebben bijzondere rekwisieten gemaakt voor de show.

Vanaf nul naar 100 

De nieuwe Cameleon is er best trots op, dat ze eigenlijk vanaf nul zijn begonnen vorig jaar, met vier mensen en dat er nu een prachtige eerste show in het verschiet ligt. “We hebben alles zelf gedaan, zelf bedacht, zonder zang – of danscoaches, noch externe tekstschrijvers. Alles is vanuit de nieuwe groep, die nu uit 11 man bestaat, ontstaan, terwijl eigenlijk niemand echt veel ervaring had,” lacht Ciska. “We zijn van ver gekomen, maar we zijn ervan overtuigd dat we ons publiek een hele vermakelijke avond of middag (extra matineevoorstelling op zaterdag 15 juni) kunnen bezorgen. Voor het publiek zijn er zelfs accessoires gemaakt, dus het zal ook weer interactief worden.”

Het openingsnummer dat ten gehore gebracht zal worden ‘We doen het samen’ swingt in ieder geval de pan uit…Kaarten zijn te bestellen vanaf 1 mei op de website van Cameleon: www.theatergroepcameleon.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief