Afbeelding
Foto: archief Weekblad de Bode

De lintjesregen in Steenbergen: Deze 22 personen kregen een Koninklijke Onderscheiding

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

STEENBERGEN - Het dondert en het bliksemt en het regent lintjes in de gemeente Steenbergen! Maar liefst 22 inwoners werden op vrijdag 26 april onder valse voorwendselen naar het gemeentehuis gelokt, waar zij tot hun verrassing een Koninklijke onderscheiding in ontvangst mochten nemen. 

,,Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd U te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau”, klonk het welgeteld 21 keer. Bij de allerlaatste uitreiking mocht burgemeester Ruud van den Belt bekendmaken dat Cees van Kempen uit Nieuw-Vossemeer is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, voor zijn ‘exceptionele verdiensten op het terrein van natuurfilms en producties’. 

De raadszaal van het gemeentehuis stroomde twee keer helemaal vol voor de uitreiking van de lintjes. Evenals voorgaande jaren bleken er vanuit de samenleving weer veel onderscheidingen aangevraagd, voor vrijwilligers die zich op de meest uiteenlopende manieren meer dan verdienstelijk hebben gemaakt voor het verenigingsleven, evenementen en hun medemens. 

,,Van zulke betrokken inwoners kun je er nooit genoeg hebben. Dit zijn stuk voor stuk onbaatzuchtige mensen die zich al tientallen jaren en ontelbare uren hebben ingezet voor het welzijn van anderen, in al onze kernen. Ze zijn goud waard en onbetaalbaar. Een inspiratiebron en een stimulans voor velen”, zo stak burgemeester Van den Belt zijn grote waardering niet onder stoelen of banken.

Decorandi van 2024

  1. Gerda van Caam-van Agtmaal (62), Steenbergen
  2. Coen Embregts (41), Steenbergen
  3. Lia Janbroers (63), Steenbergen
  4. Peter van Langerak (72), De Heen
  5. Mario Littooij-Hellemons (63), Dinteloord
  6. Thomas Littooij (57), Dinteloord
  7. Ton Manniën (83), Steenbergen
  8. Conny van der Ree-Baartmans (68), Steenbergen
  9. Cees Rens (74), Steenbergen
  10. Kees Verwijs (69), Steenbergen
  11. Peter Willemse (62), Dinteloord
  12. Leon Aanraad (67), Dinteloord
  13. Jan Bosters (75), Nieuw-Vossemeer
  14. Adrie van Etten (70), Kruisland
  15. Hilda van Etten-Broos (65), Kruisland
  16. Hans Hanssen (74), Dinteloord
  17. Ria Heinrich-La Grand (76) en Mike (69) Heinrich, Nieuw-Vossemeer
  18. Hans van de Merbel (74), Dinteloord
  19. Simon van Nispen (76), Nieuw-Vossemeer
  20. Rini Wezenbeek (73), Kruisland
  21. Cees van Kempen (60), Nieuw-Vossemeer

Ere wie ere toekomt

Het aanvragen van een Koninklijke onderscheiding is een langdurig en zorgvuldig proces. Aanvragen voor de Lintjesregen van volgend jaar, moeten daarom uiterlijk 1 juli aanstaande alweer worden ingediend. 

Belangrijkste criteria om voor een Koninklijke onderscheiding in aanmerking te komen zijn dat kandidaten zich gedurende een groot aantal jaren intensief en vrijwillig ingezet moeten hebben voor één of meerdere organisaties op het gebied van sport, kunst, cultuur, sociaal maatschappelijk werk, kerkelijk leven, natuur, mantelzorg, of openbare orde en veiligheid.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief