Afbeelding

Column Ruud van den Belt: Wisseling van de wacht

Door: Remko Vermunt Column Column Burgemeester

Het blijft onvoorstelbaar hoe snel alles gaat. We zijn alweer bijna op de helft van 2018… Onvoorstelbaar toch? Een mens kan amper bijhouden wat er allemaal gebeurt. En dat is nogal wat. De afgelopen tijd heeft zich bij onze gemeente een ware 'wisseling van de wacht' voltrokken, als gevolg van de verkiezingen. Niet alleen zie je aardig wat nieuwe gezichten en 'ouwe bekenden' in de raad, ook in het college hebben zich de nodige veranderingen voorgedaan.

De wethouders Cors Zijlmans, Cor van Geel en Marijke Vos maakten vóór de verkiezingen al bekend dat zij van hun pensioen zouden gaan genieten. En geef ze eens ongelijk, met de staat van dienst die zij alle drie hebben. Op gepaste wijze is onlangs afscheid van hen genomen. Met hun vertrek verdwijnt er wel een schat aan ervaring. Staat tegenover dat wethouder Petra Lepolder is gebleven en Wilma Baartmans is teruggekeerd als wethouder. Esther Prent en Koos Krook maken het nieuwe college compleet. Als voorzitter van dit 'gezelschap', kijk ik uit naar onze samenwerking en staat voor mij als een paal boven water dat collegiaal bestuur dé sleutel is en blijft om de belangen van iedereen zo goed mogelijk te dienen.

Met hetzelfde doel voor ogen, is het cruciaal dat in de raad steeds het juiste debat wordt gevoerd, met respect voor elkaars mening. Het belang van inwoners, ondernemers en bezoekers van al onze kernen, is het enige dat telt. Hoe vertalen wij onze grote bestuurlijke opgaven naar ú en wat betekenen die voor ú? Dáár gaat het allemaal om. Vanuit deze gedachte, ben ik ook erg benieuwd wat u van de columns vindt, die ik het voorbije half jaar elke twee weken – met veel plezier – in deze krant heb mogen schrijven.

Ik geef u graag een kijkje in het bestaan van een burgemeester, maar het gaat niet om mij. Dus of ik ermee door ga, laat ik in belangrijke mate van uw mening afhangen. Helpt u mij s.v.p. mee om mijn keuze te bepalen? Alvast bedankt voor uw reactie(s) en sowieso graag tot over twee weken; dan verschijnt mijn (voorlopig) laatste column voor de zomervakantie.

Gegroet! Ruud

Burgemeester Ruud van den Belt van de gemeente Steenbergen vertelt elke twee weken over de vele aspecten van zijn werk. Reageren? burgemeesterscolumn@gemeente-steenbergen.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief