Afbeelding
Foto: Rafael Classen

Veiligheid in Steenbergen verbetert: Minder inbraken in schuren en garages dit jaar

Politie

STEENBERGEN - Het aantal inbraken in schuren en garages in Steenbergen is in de eerste helft van 2023 afgenomen. Afgelopen maanden vonden er 2 inbraken minder plaats dan in diezelfde periode vorig jaar. In totaal sloegen inbrekers dit jaar 9 keer toe. 

Elektrische fietsen, barbecues en gereedschap: inbrekers slaan vaak hun slag in Brabantse schuren en garages. In de eerste zes maanden van het jaar is er in de provincie al 1100 keer ingebroken in dit soort bijgebouwen. Een toename van zo’n 2 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Vooral in Breda, Eindhoven en Tilburg gaat het vaak mis. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van politiedata.

Vooral in Eindhoven breken inbrekers vaak binnen in bijgebouwen. Van januari tot en met juni werd hier 173 keer melding gedaan van een schuurinbraak. Tilburgse (126) en Bredase (101) schuren zijn ook populair onder inbrekers. In Steenbergen vonden er 9,9  inbraken per 10.000 huishoudens plaats. In 2022 was dit aantal nog 8,1 per 10.000. In de eerste helft van 2023 waren er 9 inbraken, dat zijn er 2 minder dan in diezelfde periode vorig jaar.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief