Er waren veel hulpdiensten aanwezig voor de vreemde lucht bij het adres aan de Rozenstraat.
Er waren veel hulpdiensten aanwezig voor de vreemde lucht bij het adres aan de Rozenstraat. Foto: AS Media

Gezin plots onwel in woning Smerdiek, brandweer onderzoekt vreemde lucht

Door: Olaf Knook 112 Meldingen

SINT-MAARTENSDIJK - Twee bewoners werden zondagavond plotseling onwel in hun woning aan de Rozenstraat in Sint-Maartensdijk. Vanwege een mogelijke koolmonoxide lekkage werden vier ambulanceteams, de brandweer en een traumahelikopter met spoed naar het adres gestuurd.

Rond 22.00 uur werd er alarm geslagen bij de hulpdiensten. Een gezin was onwel geworden in hun huis aan de Rozenstraat. Eerst dacht men aan een mogelijke koolmonoxidevergiftiging. De meldkamer stuurde onmiddellijk twee ambulances en de brandweer naar het adres. Niet veel later werden nog twee ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. De traumaheli wilde bijna landen, maar bleek op het laatste moment niet meer nodig te zijn.

Onbekende hinderende lucht

Brandweerlieden voerden in het pand verschillende metingen uit. Deze metingen toonden geen verhoogde waarden aan. De twee bewoners die onwel waren geworden zijn door hulpverleners in de ambulance onderzocht. Het Smerdiekse gezin hoefde niet naar het ziekenhuis en mochten hun woning weer in. De brandweer heeft niet bekendgemaakt wat de oorzaak was van de onwelwording bij de inwoners.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief