Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Buutvrij maakt gebruik van dagbesteding Sjaloom Zorg

Door: Remko Vermunt Algemeen

THOLEN - Cliënten van Sjaloom Zorg kunnen in de toekomst voor hun dagbesteding ook terecht bij speeltuinvereniging Buutvrij. De overeenkomst die dit mogelijk moet maken is afgelopen vrijdag ondertekend door zowel Arianne Ligtendag (Sjaloom Zorg) als Ruud Muijt en Tanya Schot van de speeltuinvereniging Buutvrij.

De cliënten van Sjaloom Zorg kunnen op dit moment al terecht bij HEMI Winkelinrichting, de Thoolse Brug en Perk & Bos, maar dat aanbod wordt in de toekomst dus verder uitgebreid. "Deze nieuwe vorm van dagbesteding is heel erg welkom", aldus Arianne Ligtendag. "Hiermee kunnen we het palet aan diensten verder uitbreiden en een veilige werkplek aanbieden aan onze cliënten."

Samenwerking

Het idee voor deze samenwerking is afkomstig van Ruud Muijt, initiatiefnemer van de Thoolse speeltuin. "De speeltuin moet echt van en voor alle inwoners worden. Iedereen moet mee kunnen doen." Daarom ging Muijt op zoek naar instanties die een bijdrage willen leveren aan de speeltuin. "Sjaloom Zorg is natuurlijk heel erg bekend op Tholen. Zij reageerden dan ook heel snel op ons idee." Na slechts een week was er al een mondelinge toezegging. Kort gezegd komt die toezegging erop neer dat cliënten van Sjaloom Zorg bijvoorbeeld het gras gaan maaien, de paden schoon houden, maar ook de toiletten poetsen, koffie schenken en ga zo maar door. "Voor ons is die samenwerking heel erg waardevol. We willen zo lang mogelijk open zijn voor de kinderen, maar dat kan alleen met genoeg vrijwilligers. Door cliënten van Sjaloom Zorg in te zetten op doordeweekse dagen, kunnen de andere vrijwilligers vooral na schooltijd en op zaterdag ingezet worden."

Vast onderdeel

Hiermee worden de cliënten van Sjaloom Zorg een vast onderdeel van de speeltuin en dat is een positieve ontwikkeling. "Het idee van cliënten die ergens wat zitten te freubelen is voorbij", stelt Ligtendag. "Dit zijn mensen die willen laten zien wat ze kunnen. We zijn dankbaar dat we op verschillende locaties op het eiland mogen laten zien wat deze mensen in hun mars hebben." Ruud Muijt verwacht bij de opening van de speeltuin ruimte te hebben voor acht cliënten met eventuele groei naar zestien cliënten. "Maar dat moet in de loop van de tijd gewoon ontwikkelen." Wanneer de speeltuin precies open zal gaan is echter nog van allerlei facetten afhankelijk. "We streven naar een gezamenlijke opening met de brede school in 2020 en alles wat we eerder open kunnen, is mooi meegenomen." [l]Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief