Afbeelding
Foto: Gemeente Tholen

Verkeersmaatregelen Tholensebrug en Vossemeersebrug

Door: Bregje Kop Algemeen

THOLEN - Rijkswaterstaat heeft inspecties aan zowel de Tholensebrug als de Vossemeersebrug uitgevoerd. Naar aanleiding van de uitkomsten hiervan geldt er vanaf begin juli 2022 een snelheidsbeperking op de Tholensebrug vanwege de plaatsing van barriers langs de vangrails. De snelheid gaat van 80 km per uur terug naar 70 bij droog weer en 50 bij nat weer. Voor de plaatsing van de barriers is de Tholensebrug dinsdag 5 juli 20.00 tot woensdagochtend 6 juli 2022 06.00 uur afgesloten voor autoverkeer. Op de Vossemeersebrug komt er een gewichtsbeperking voor verkeer zwaarder dan 35 ton. 

Uitkomsten inspecties 

Rijkswaterstaat heeft op 10 Zeeuwse Rijksbruggen inspecties uitgevoerd. Zo ook op de Tholensebrug en de Vossemeersebrug. Bij de inspectie van de Tholensebrug is geconstateerd dat de geleiderails het einde van zijn levensduur heeft bereikt. Begin juli worden daarom barriers geplaatst langs de bestaande vangrails. Aangezien dit leidt tot een versmalling van de weg, is een snelheidsbeperking nodig. De snelheid gaat van 80 km per uur terug naar 70 bij droog weer en 50 bij nat weer.

Op de Vossemeersebrug is er op termijn risico op vermoeiing. Dit heeft te maken met de toegenomen verkeersintensiteit (sinds de bouw is er 8 keer meer verkeer dat veel zwaarder is geworden) en met groot onderhoud dat nodig is. Een gewichtsbeperking voor verkeer zwaarder dan 35 ton moet daarom preventief worden ingesteld. Rijkswaterstaat overlegt met belangenpartijen hoe de hinder van deze maatregelen kan worden beperkt.

Afsluiting

De Tholensebrug is in de avond/nacht van dinsdag 5 juli 20.00 tot en met woensdag 6 juli 06.00 uur afgesloten voor het wegverkeer. Er worden onderhoudswerkzaamheden aan de barrier van de brug uitgevoerd  en het vervangen van 5 stuks armaturen. Er worden ook nog restwerken uitgevoerd.

De weg is niet gestremd voor hulpdiensten met PRIO 1. Het overige wegverkeer wordt omgeleid door middel van gele borden. De Parallelweg blijft toegankelijk voor overig verkeer en openbaar vervoer. Let op: op deze weg is tussen 23.30 en 01.30 uur een halve rijbaan afgezet.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief