Afbeelding
Foto: Buutvrij

Paviljoen speeltuin Buutvrij nadert voltooiing

Door: Redactie Algemeen

THOLEN - Wie langs de Brede School Tholen komt, kan er niet meer omheen. Het paviljoen van speeltuin Buutvrij. Al bij de eerste plannen in 2015 voor een grote speeltuin kwam het idee voor een ontmoetingsruimte ter sprake. En inmiddels vordert de bouw van het paviljoen gestaag. De buitenafwerking van het gebouw is zo goed als gereed en er wordt al flink gewerkt aan de afwerking in het gebouw.

Met het paviljoen wordt het straks eenvoudiger voor het bestuur van de speeltuinvereniging om de exploitatie van de speeltuin goed in te kunnen vullen. Om de speeltuin in goede conditie te houden en tijdig speeltoestellen te kunnen vervangen, is het nodig dat er structurele inkomsten worden gegenereerd.

Nog deze zomer kan er al gebruik gemaakt worden van het paviljoen. Een bezoek aan de speeltuin is dan te combineren met een bakje koffie en wat lekkers of een ijsje op de warme dagen. “Daarvoor moet er nog wel even flink gewerkt worden”, zegt Ruud Muijt, voorzitter van de speeltuinvereniging. Dit gebeurt door een groepje vrijwilligers en met steun van diverse bedrijven die de speeltuin een warm hart toedragen. “Zonder hen had het eenvoudigweg niet gekund”, gaat Ruud verder.

Ook het bestuur speelt een belangrijke rol in deze fase. Waar Ruud zijn handen vol heeft aan de afronding van de bouw, worden er regelmatig diverse activiteiten georganiseerd voor de kinderen in Tholen. Dit is veelal werk van Miranda van Haaften, bestuurslid, die dit samen met vrijwilligster Eva organiseert. Binnenkort staat er weer een gezellige dag speeltuin op het programma, natuurlijk rond het thema ‘Koningsdag’.

De gemeente Tholen heeft een bijdrage geleverd in het realiseren van de speeltuin en het paviljoen. Binnen enkele dagen wordt een gebruikersovereenkomst getekend waarmee in bruikleen komt van de speeltuin en de betrokken scholen Ter Tolne en de Regenboog.

“Nu de laatste euro’s nog! De bouw heeft door de ontwikkelingen in de bouwsector meer gekost en dat voelen we in onze portemonnee!” Dat Buutvrij nog graag in contact komt met potentiele sponsoren is duidelijk, maar die investeren dan in ieder geval in een levensvatbaar initiatief die echt iets betekend voor de samenleving. Regelmatig is de speeltuin vol met kinderen en ouders die even genieten van een momentje ontspanning en gezelligheid. “Daar doen we het voor”, sluit Miranda af.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief