Voorlopig ontwerp Langeweg
Voorlopig ontwerp Langeweg Foto: Gemeente Tholen

Gemeente organiseert vanavond informatieavond over herinrichting Langeweg

Door: Bregje Kop Algemeen

ANNA JACOBAPOLDER - De gemeente organiseert vanavond een inloopavond in Ons Dorpshuis in Anna Jacobapolder. Tijdens deze avond kunnen aanwezigen al hun vragen stellen over het voorlopige ontwerp van de herinrichting van de Langeweg. 

Om de nieuwe inrichting van de Langeweg in Anna Jacobapolder zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de wensen van de bewoners en gebruikers, hebben inwoners de mogelijkheid gehad om een enquête in te vullen. Op deze enquête ontving de gemeente vijftig reacties. Deze zijn zo goed mogelijk in het voorlopig ontwerp verwerkt. 

Enkele punten die verwerkt zijn in het ontwerp zijn de aanleg van verkeersplateaus, een doorlopend trottoir, verzamellocaties voor PMD (plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankkartons) en een groen parkje met parkeerplekken. Bekijk het ontwerp hier. 

Herinrichting 
Aanleiding om de bebouwde kom van de Langeweg in Anna Jacobapolder opnieuw in te richten, is onder andere het slechte wegdek. De Langeweg wordt in 2024 opnieuw ingericht, nadat de waterleiding in de straat vervangen is door Brabant Water.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief