Afbeelding
Foto: Politie.nl

Mobiele Eenheid grijpt in bij illegaal muziekfeest aan de Gemaalweg

Door: Michel Claessens Algemeen

SINT-MAARTENSDIJK - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag met de inzet van de Mobiele Eenheid een einde gemaakt aan een illegaal muziekfeest in het natuurgebied aan de Gemaalweg. Deze actie volgde nadat de feestgangers hadden geweigerd het ‘feestje’ vrijwillig te beëindigen. Bij de politieactie zijn twee aanhoudingen verricht, en ook is de geluidsinstallatie in beslag genomen.

Afgelopen nacht ontving de politie meerdere meldingen van geluidsoverlast door een feest dat plaatsvond in het natuurgebied aan de Gemaalweg. Agenten ter plaatse zagen inderdaad dat er een feest gaande was met luide muziek en ongeveer 60 bezoekers. Een aanzienlijk aantal van deze bezoekers leek onder invloed van drugs en/of alcohol te zijn. Bovendien hadden de feestvierders een vuur ontstoken. Toen agenten het feest wilden beëindigen, liet een man die als woordvoerder optrad weten dat de feestvierders geen zin hadden om te stoppen.

In overleg met burgemeester Sijbers van Tholen werd besloten om de Mobiele Eenheid in te zetten om het feest te beëindigen. Samen met ME-agenten en enkele hondengeleiders werd een linie gevormd, waarna de feestvierders achter de geluidsinstallatie werden gedreven. De installatie werd in beslag genomen, en de brandweer bluste het vuur. Enkele bezoekers probeerden stenen uit de grond te halen, mogelijk om mee te gooien, maar door een korte charge van de ME kon dit worden voorkomen. Nadat het vuur was gedoofd en de geluidsinstallatie was verwijderd, trokken alle politie-eenheden zich terug.

Tijdens de actie werd een 37-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden voor belediging van agenten en verstoring van de openbare orde. Een andere bezoeker probeerde de politie te hinderen door met zijn auto voor een ME-bus te rijden.

Op basis hiervan besloot de politieleiding, in samenspraak met burgemeester Sijbers van Tholen, op te treden. Met de Mobiele Eenheid en enkele hondengeleiders werd opnieuw een linie gevormd, waarna de feestvierders achter de geluidsinstallatie werden gedreven. De installatie werd in beslag genomen, en de brandweer bluste het vuur opnieuw. Er werd een korte charge uitgevoerd omdat enkele bezoekers stenen uit de grond probeerden te halen. De 37-jarige man uit Bergen op Zoom werd aangehouden wegens belediging en verstoring van de openbare orde. Nadat het vuur was gedoofd en de geluidsinstallatie was verwijderd, trokken alle politie-eenheden zich terug.

Bij de aanhouding van de man bleek uit een speekseltest dat hij amfetamine had gebruikt. Hij werd aangehouden voor rijden onder invloed van drugs. Een arts heeft bloed afgenomen om de mate van drugsgebruik vast te stellen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief