Afbeelding
Foto: Jeroen van Opstal

Update storm Ciarán: Hoogtepunt tussen 14.00 en 19.00 uur

Door: Redactie Algemeen

THOLEN - Storm Ciarán veroorzaakt donderdag vooral in de late ochtend, middag en vroege avond overlast in Nederland. Voor Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, de Waddeneilanden en de Waddenzee geldt code oranje. 

Niet alleen het verkeer op de weg krijgt het zwaar te verduren. Doordat veel bomen nog in blad staan en de grond erg nat is, kunnen bomen sneller omvallen, is de waarschuwing.

‘Er is donderdag veel bewolking en er trekken buien over het land’, laat weerbureau Weeronline weten. ‘Daarbij is het in het westen natter dan in het oosten. De wind neemt de komende uren in kracht toe. Aan het einde van de ochtend waait het (vrij) krachtig in een groot deel van het land, 5 of 6 Bft, met daarbij windstoten tussen 50 en 70 kilometer per uur. Aan zee, rond het IJsselmeer en in open gebieden in het westen waait het hard tot stormachtig, 7 of 8 Bft, met windstoten tussen 70 en 85 kilometer per uur. Mogelijk bereikt de wind in het zuidwesten tegen het middaguur al stormkracht, 9 Bft.

Zeer zware windstoten tot 110 kilometer per uur

In de loop van de middag neemt de wind verder toe en tijdens het hoogtepunt, tussen 14.00 en 19.00 uur (van zuid naar noord), is in Zeeland, langs de westkust, boven het IJsselmeer, de Waddenzee en de Waddeneilanden waarschijnlijk enige tijd sprake van stormkracht 9 Bft, met windstoten tussen 90 en 110 kilometer per uur. In de avond neemt de wind langzaam iets af. Aan zee is de wind nog lang hard tot stormachtig met zware windstoten. Vooral in het uiterste westen van Zeeland zou de wind nog een keer stormkracht kunnen bereiken.

Ook vrijdag onstuimig

Ook vrijdag is het nog onstuimig, met aan de kust een harde zuidwestenwind en zware windstoten tot 80 kilometer per uur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief