Directeur Perry Kentin van LMG strategie + creatie.
Directeur Perry Kentin van LMG strategie + creatie. Foto: Jeroen van Opstal

Organisator Perry Kentin over 35 jaar Contacta: ‘Ieder jaar opnieuw relevant blijven’

Door: Britta Janssen Algemeen

GOES - De 10.000 vierkante meter beursvloer was in recordtempo gevuld en het programma van Contacta staat inmiddels ook als een huis, met sprekers als Ireen Wüst, Monica Geuze, Remy Gieling en Ray Klaassen. Alle seinen staan op groen voor een succesvolle jubileumeditie. Van dinsdag 7 tot en met donderdag 9 november vindt in de Zeelandhallen in Goes de 35e netwerkbeurs Contacta plaats.

Directeur Perry Kentin van LMG strategie+creatie, dat Contacta voor de twaalfde keer organiseert, blikt liever vooruit dan terug, maar laat zich toch ontglippen dat het team het jubileum ‘even’ viert. “35 jaar is toch een mijlpaal, hè. Contacta blijkt geen eendagsvlieg. Maar dat betekent niet dat we op de automatische piloot gaan. Je moet er energie in blijven stoppen om relevant te zijn, zodat bedrijven en bezoekers graag blijven komen.” Daarvoor is LMG het hele jaar door in contact met ondernemers en organisaties om te peilen wat er leeft. Dat leidde bijvoorbeeld tot het thema van dit jaar: ‘Voorsprong door vitaliteit’. Als werkgevers oog hebben voor het welzijn van hun werknemers, komt dat de productiviteit ten goede. Vrije dagen afstemmen op iemands culturele achtergrond, lease-fietsen en sta-op-bureaus beschikbaar stellen, het zijn allemaal investeringen die zich terugverdienen. “Wij zijn ervan overtuigd dat je met goed zorgen voor je medewerkers een voorsprong neemt op je concurrent.” Daar geven de vele workshops en lezingen tips en ideeën voor. Zo weten sprekers Ireen Wüst en Ray Klaassens als geen ander te boeien als het gaat om mentaal welzijn. Wüst is de succesvolste Olympiër van ons land, maar kan ook meepraten over doorgaan na verlies. En ex-commando Klaassens, bekend van het televisieprogramma ‘Kamp van Koningsbrugge’, is een autoriteit op het gebied van leiderschap en teambuilding.

Knallen

Met stands van maar liefst ruim 250 exposanten, de uitreiking van de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo, optredens van influencer Monica Geuze en AI-expert Remy Gieling en nog vele andere activiteiten kunnen bezoekers zich met een hapje en een drankje probleemloos uren vermaken op de beurs. De organisatie zet extra in op interactie tussen bezoekers en standhouders en legt de focus ook op jonge mensen. “Zij zijn de toekomst en we moeten hen zo snel mogelijk aan Zeeland binden.” Op de beurs maken jongeren en jongvolwassenen in één klap kennis met enorm veel bedrijven in alle branches. 

“We zitten lekker in de race”, zegt Kentin over de laatste voorbereidingen voor de beurs. “Er staat ons niets in de weg om drie dagen te knallen.” Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief