Afbeelding
Foto: Gemeente Tholen

Voormalige schoolgebouwen in Tholen wijken voor enorm parkeerterrein

Door: Olaf Knook Algemeen

THOLEN - De voormalige schoolgebouwen aan de Molenvlietsedijk wijken binnenkort voor een enorme parkeerplaats. Deze zogenaamde Mobiliteitshub is voorzien van ongeveer 150 parkeerplaatsen en 180 overdekte fietsparkeerplekken. De hub heeft onder andere als doel bezoekers gastvrij te ontvangen en de bereikbaarheid van huisartsenpraktijk Vliethof te verbeteren.

Naast standaard parkeerplaatsen wordt er ook rekening gehouden met mindervaliden en het opladen van elektrische auto’s. Fietsers kunnen gebruikmaken van oplaadmogelijkheden en een reparatiezuil voor kleine fietsreparaties. De mogelijkheid voor deelmobiliteit wordt ook onderzocht.

Bij het terrein komen ook speciale stroken voor Kiss & Ride voor onder andere Montessorischool De Kraal, muziekvereniging Concordia, (flex)taxi’s en busjes van Thover.

Toeristeninformatiepunt en pakketservice

De exacte capaciteit van het terrein moet nog worden vastgesteld. Er is ruimte voor ongeveer 150 parkeerplaatsen voor auto’s en zo’n 180 overdekte plekken voor fietsers.

Aanvullend op het parkeerterrein wordt een overkapte wachtruimte gebouwd met een openbaar toilet. Voor toeristen komt er een informatiepunt en er wordt gekeken naar de mogelijkheid van een pakketservice.

Openbaar vervoer

De Mobiliteitshub heeft niet alleen als doel om bezoekers te verwelkomen en de bereikbaarheid van Vliethof te verbeteren, maar draagt ook bij aan een betere infrastructuur voor het openbaar vervoer en klimaatadaptatie.

De huidige bestemming ‘Sport’ wordt gewijzigd naar ‘Verkeer’. Het ontwerpbestemmingsplan is te bekijken van 1 december tot en met 12 januari 2024 in het gemeentehuis in Tholen en online op www.ruimtelijkeplannen.nl.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief