De herdenking van de Watersnoodramp op Tholen.
De herdenking van de Watersnoodramp op Tholen. Foto: Neil Schuurman

Een terugblik op 2023 deel 1: Emma heeft alopecia en herdenking Watersnoodramp

Door: Olaf Knook Algemeen

THOLEN - Het jaar 2023 is bijna afgelopen. Daarom blikt de Thoolse Bode in zes artikelen terug op de meest bijzondere en gelezen artikelen van 2023. Vandaag deel 1: januari en februari. Wil jij een terugblik op Tholen in 2023 in een prachtig, gebonden boek? Bestel dan het Jaarboek Tholen 2023 of word Vriend van de Bode en ontvang het jaarboek gratis!

Emma heeft alopecia en zamelt geld in voor pruik

Emma Smits uit Tholen startte in januari een crowdfundingsactie voor het ophalen van geld voor een haarwerk. Emma heeft namelijk alopecia en daardoor valt haar haar uit. Binnen no-time haalde Emma het beoogde bedrag op. “Het is gewoon gelukt! Bizar!”, liet Emma aan de Thoolse Bode weten. Lees hier meer over de actie.

Erik bereidt maaltijden voor De Tafel van Vossemeer

In januari konden inwoners aanschuiven bij De Tafel in Oud-Vossemeer. De Tafel is een initiatief van de Hervormde gemeente en de Protestantse gemeente De Bron. Bij De Tafel is iedereen welkom om te eten, ongeacht of men gelooft of niet. Lees hier wat kok Erik Troost uit Tholen over het initiatief te zeggen had.

Stichting Westerlicht opent inloopcentrum

In januari opende Stichting Westerlicht haar deuren in Tholen. Deze stichting is er voor (ex)kankerpatiënten, hun naasten en nabestaanden. Zij kunnen hier terecht voor leven met en na kanker. Stichting Westerlicht wil met hun inloopcentra een plek bieden voor een luisterend oor en een kop koffie. Lees hier meer over de speciale opening van het inloopcentrum.

Herdenking van de Watersnoodramp

Op 1 februari vond de herdenking van de watersnoodramp plaats op Tholen. In de gemeente waren ten tijde van de ramp veel slachtoffers te betreuren. Tijdens herdenkingsbijeenkomsten in Stavenisse en Sint Philipsland werd hierbij stilgestaan. Lees hier meer over hoe dat ging.

Burgemeester reikt Koninklijke Onderscheidingen uit

Tijdens de ledenvergadering van Koninklijke Fanfare Accelerando in Sint-Annaland, heeft burgemeester Marleen Sijbers een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer J. Van Vossen en mevrouw I.J. Van Vossen-Goedegebuure. Lees hier meer over de onderscheidingen aan deze twee personen.

Carnavalsoptocht Grôôt Pesôôt

Eind februari stond Oud-Vossemeer, of ook wel Grôôt Pesôôt, weer volledig in het teken van de Woaidaehen. Op carnavalszaterdag werden de Woaidaehen afgetrapt met de intocht. Ook werd de sleutel weer overgedragen. Ondanks de slechte weersvoorspellingen, brak het zonnetje toch even door. Lees hier meer over de intocht.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief