Het bier en andere dranken vloeiden rijkelijk in de Vossenkuil van Oud-Vossemeer.
Het bier en andere dranken vloeiden rijkelijk in de Vossenkuil van Oud-Vossemeer. Foto: Remco Weterings
FOTOALBUM

Veel gezelligheid, maar ook afscheid tijdens het Vlôôienbal in Oud-Vossemeer

Door: Remco Weterings Algemeen

OUD-VOSSEMEER (Grôôt Pesôôt)  - De foyer van dorpshuis de Vossenkuil was zaterdagavond afgeladen met carnavallende Vosmeerders tijdens het Vlôôienbal, één van de laatste activiteiten van deze Woaidaehen (carnaval) in Oud-Vossemeer. Ondanks alle gezelligheid stond de avond ook in het teken van afscheid. Naast Boer Neuze nam ook Dweilband de Lamsôôren na 30 jaar afscheid.

Boer Neuze had op de avond een heuse battle opgezet tussen twee bands. Namelijk tussen het afscheidnemende Lamsôôren en Oemommenoe. De presentatie van de battle was niet alleen in handen van Boer Neuze. Hij kreeg hierbij hulp van enkele oud-boeren van Grôôt Pesôôt, namelijk Boer Smits, Boer De Rijke en Boer Moppe. Met zijn drieën goed voor 22 jaar aan Vosmeerse carnavalshistorie.

Voor Dweilband de Lamsôôren was een heus nummer geschreven waarin hun rijke historie aan bod kwam. Het nummer werd gespeeld door de 33-jarige bestaande band Oemommenoe. Het bleef na het afscheid nog lang gezellig in de Vossenkuil waar het bier en andere dranken rijkelijk vloeiden.

De tekst gaat verder onder de foto.


Veel leut in de Vossenkuil - Remco Weterings

Vellen van de Roos

Om 23.11 uur is met het Vellen van de Roos op de Stasse Mispit dit Woaidaehenjaer afgesloten. Op de avond konden naast de aftredende Boer Neuze ook Nar Silla, Pliessie Witte en Prins Leroy niet ontbreken. Voor Nar Silla waren het bijzondere Woaidaehen; ze is namelijk hoogzwanger van haar tweede kindje.

2024 - 2025

Het motto van het Woaidaehenjaer was ‘t is Veuheltjes. Wat het motto van het Woaidaehenjaer van 2024-2025 wordt zal bekend worden gemaakt tijdens de 11-11 viering later dit jaar.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief