De vlag gaat de lucht in bij het gemeentehuis.
De vlag gaat de lucht in bij het gemeentehuis. Foto: Rien Burgers

Vlag voor Internationale Vrouwendag wappert bij Thools gemeentehuis

Door: Olaf Knook Algemeen

THOLEN - Vandaag is het Internationale Vrouwendag. Een dag die wereldwijd in het teken staat van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen. Om deze dag te vieren, werd vanochtend onder toeziend oog van burgemeester Marleen Sijbers een speciale vlag gehesen bij het gemeentehuis.

Het initiatief hiervoor komt van Ineke Schippers en Nancy Raas-Tophoven, en wordt gesteund door de vrouwen van de raad en commissies. Internationale Vrouwendag wordt wereldwijd gevierd. In 1911 werd deze dag voor het eerst internationaal gevierd, en in 1912 voor het eerst in Nederland. Ook op Tholen wordt deze dag niet over het hoofd gezien.

Podcast

De initiatiefnemers begonnen de dag met het hijsen van de vlag bij het Thoolse gemeentehuis. Daarna zullen vrouwen uit de gemeenteraad en commissies enkele vrouwelijke ondernemers op Tholen bezoeken. Met de inzet van een podcast wordt Internationale Vrouwendag op een frisse manier onder de aandacht gebracht op Tholen. In de middag wordt rond 14.00 uur een podcast opgenomen, waarbij twee Thoolse vrouwelijke ondernemers en twee raadsvrouwen aanwezig zullen zijn.

‘Generaties’

Het thema van deze Internationale Vrouwendag is ‘Generaties’. De vrouwelijke ondernemers zullen in de podcast hun ervaringen delen en persoonlijke inspiraties uit het verleden bespreken, waarbij ze terugkijken naar eerdere generaties. Ook zal er gekeken worden naar de toekomst: welke wensen en doelen zijn er nog te behalen, zowel persoonlijk als zakelijk? En wat willen ze delen met de gemeente, politiek en andere ondernemers?



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief