Millie is gelukkig weer veilig thuis bij haar baasjes.
Millie is gelukkig weer veilig thuis bij haar baasjes. Foto: Team Hondenopsporing Nederland

Vermiste hond Millie werd twee keer aangereden in Scherpenisse

Door: Olaf Knook Algemeen

SCHERPENISSE - Millie is weer veilig thuis bij haar eigenaren, meldt Team Hondenopsporing Nederland (THON). De zwarte spaniël was sinds maandagavond vermist in Scherpenisse en werd de volgende ochtend twee keer aangereden op de N286. Uiteindelijk werd ze gevonden halverwege de randweg. Na uitgebreid onderzoek bij de dierenarts mocht ze weer naar huis.

Millie was sinds maandagavond vermist in Scherpenisse. Ze werd pas de volgende ochtend weer gezien in het dorp. Rond 07.30 uur werd ze twee keer aangereden op de N286, maar ze kon nog opstaan en vluchtte richting de randweg. Daarna ontbrak ieder spoor van haar.

Speurhond DJ

Rond 12.45 uur kwam er een nieuwe zichtmelding van Millie. De speurhond DJ van Team Hondenopsporing Nederland werd ingezet bij de zoekactie. Uiteindelijk werd Millie halverwege de randweg gevonden, verstopt bij gezaagde houten planken. Speurhond DJ had slechts maximaal 2 minuten nodig om haar te vinden.

Extra veel supervisie

In eerste instantie leek het niet goed te gaan met Millie. Ze werd met de eigenaren naar een dierenarts vervoerd. Na uitgebreid onderzoek mocht Millie gelukkig toch naar huis, met medicatie en met extra veel supervisie van haar baasjes, vooral voor vanavond en de komende nacht.




Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief