De sloop van CNS De Regenboog in Tholen.
De sloop van CNS De Regenboog in Tholen. Foto: Rien Burgers

Sloop basisschool De Regenboog deze week begonnen

Door: Olaf Knook Algemeen

THOLEN - Een aannemer is in opdracht van de gemeente deze week gestart met de sloop van het oude pand van De Regenboog aan de Molenvlietsedijk. Sinds 2021 worden het gebouw niet meer gebruikt voor lessen, omdat de basisschool is verhuisd naar de Brede School aan de Abraham Beeckmanlaan.

De voormalige schoolgebouwen van De Regenboog en Eben-Haëzerschool aan de Molenvlietsedijk wijken voor een enorme parkeerplaats. Deze zogenaamde Mobiliteitshub is voorzien van ongeveer 150 parkeerplaatsen en 180 overdekte fietsparkeerplekken. De hub heeft onder andere als doel bezoekers gastvrij te ontvangen en de bereikbaarheid van huisartsenpraktijk Vliethof te verbeteren.

Kiss & Ride-stroken

Naast standaard parkeerplaatsen wordt er ook rekening gehouden met mindervaliden en het opladen van elektrische auto’s. Fietsers kunnen gebruikmaken van oplaadmogelijkheden en een reparatiezuil voor kleine fietsreparaties. De mogelijkheid voor deelmobiliteit wordt ook onderzocht. Bij het terrein komen ook speciale stroken voor Kiss & Ride voor onder andere Montessorischool De Kraal, muziekvereniging Concordia, (flex)taxi’s en busjes van Thover.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief