Afbeelding
Foto: Open Atelierroute

Thoolse ateliers openen de deuren tijdens negende editie OPEN Atelierroute

Door: Bregje Kop Cultuur

THOLEN/SINT PHILIPSLAND - De negende editie van de OPEN Atelierroute gaat aanstaande zaterdag van start. Tijdens de route stellen kunstenaars uit de regio hun ateliers en expositieruimten open voor het publiek. 

De route start dit jaar in Sint Annaland, in het schildersatelier van Victor van de Lande. Ook atelier ‘Ingewikkeld’, het atelier van Hilde Visser en het atelier van Bo Kuttschreuter zijn in Sint Annaland te vinden. Vervolgens loopt de route langs het atelier aan de Nijverheidsweg 5 in Sint Philipsland waar het werk van Jodrike de Koning is te bekijken. Jodrike maakt aquarellen, tekeningen en objecten.

In Oud Vossemeer is atelier ‘Madam’ gelegen. Aan de Voorstraat 5 opent Miranda-Art deze eerste zaterdag van de maand haar winkeltje. De route gaat verder in Tholen stad, waar maar liefst vijf ateliers zijn te bezoeken, te weten het schildersatelier van Marcel van Tienen, atelier ‘Onder de Linde’ met keramiek van Gerda Glerum en kunst van meerdere exposanten, schildersatelier Tholen van Djula de Nijs, Atelier ‘Art-co’, Kunst op tegel van Rianne Duivenbode en, last but not least, het atelier Monique van den Hout, tekenaar van onder andere ‘Annabelleke’. Dan op naar Poortvliet. Hier is atelier Mieke van Alphen gevestigd aan de Tolweg. Mieke is glaskunstenaar.

Tot slot eindigt de route in Scherpenisse. De Kunstkamer Holland Huis herbergt heel veel kunst, onder andere van Jessica Dolman met haar tekeningen en schilderijen en de sprookjesachtige landschappen van stof en vilt van textielkunstenaar Liesbeth Romeijn.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief