Afbeelding
Foto: Cock Leijs

Bakker Cock Leijs over stijgende kosten: ‘Dankbaar dat klanten ‘gewoon’ blijven komen’

Door: Jacoline de Boer Economie

SMERDIEK - Niet alleen voor de consumenten stijgen de prijzen enorm, ook het bedrijfsleven wordt enorm hard geraakt. Bakker Cock Leijs uit Sint-Maartensdijk heeft dit nog nooit meegemaakt. Leijs begon ooit als 14-jarig jochie onderaan de ladder in een bakkerij. Na het behalen van de opleiding brood en banket startte hij al snel zijn eigen winkel.

De bakkerij en winkel van Cock Leijs bestaan op 16 oktober 22 jaar. Ondanks de stijgende kosten ziet Leijs de toekomst nog zonnig in. De winkel in Smerdiek heeft een vast groot klantenbestand opgebouwd in al die jaren.

“De prijzen stijgen nog steeds en de kosten van de grondstoffen zijn aanzienlijk duurder als begin van het jaar. Gedeeltelijk hebben wij helaas ook een prijsverhoging moeten invoeren maar wij nemen zelf ook een flink stuk voor onze rekening. Het verhogen van de prijzen is nooit leuk maar soms ontkom je er helaas niet aan. De mensen blijven gewoon bij ons in de winkel komen en daar zijn wij ze ook dankbaar voor”, vertelt Cock. Een gemiddelde werkweek is voor Leijs zo een 45 uur per week. Daarbij staat zijn vrouw Patricia hem dagelijks bij. Ook zij steekt 45 uur per week in de winkel. Het meest trots zijn ze op hun eigen gemaakte chocola. “Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Iedere dag is alles vers. Wij zien de toekomst dan ook zonnig in en we zijn niet bang om de deuren te moeten sluiten”, aldus Cock.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief