Afbeelding
Foto: iStock

Vanaf vandaag valt de belastingaanslag op de (digitale) deurmat

Door: Olaf Knook Financieel

THOLEN - Tholenaren ontvangen deze week de belastingaanslag van Sabewa Zeeland. In deze aanslag staat hoeveel belasting je voor dit jaar moet betalen aan de gemeente en het waterschap. Het aanslagbiljet is vernieuwd en de informatie op de achterzijde is aangepast. Hierop staat onder andere hoe je bezwaar kunt maken tegen de belastingaanslag. 

De belastingaanslag wordt tussen 20 en 24 februari verstuurd naar alle inwoners van de gemeente Tholen. Dit jaar is het aanslagbiljet aangepast. Op de achterzijde van het aanslagbiljet vind je informatie over de belastingaanslag, inclusief de nieuwe WOZ-waarde van jouw woning.

Bij het bepalen van de WOZ-waarde kijkt Sabewa Zeeland onder andere naar de marktwaarde en verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in de buurt op de waardepeildatum 1 januari 2023. Door de stijging van de huizenprijzen, stijgen ook de WOZ-waarden.

Waterschapsbelastingen

Ook de belasting voor waterschap zit daarbij. “Het waterschap gebruikt uw belastinggeld voor het beveiligen van Zeeland tegen overstromingen, door het versterken van de dijken of ze te herstellen als het bijvoorbeeld gestormd heeft”, zegt Waterschap Scheldestromen. “Ook zuiveren we uw rioolwater, zorgen we voor veilige wegen en fietspaden in het buitengebied en bestrijden we wateroverlast bij regen of juist tekort aan water bij droogte.” 

Betalen en kwijtschelding

Je kunt de termijnbedragen betalen door een machtiging tot automatische incasso af te geven met behulp van de QR-code rechts op het aanslagbiljet. Ook kun je gebruikmaken van de QR-codes links op het aanslagbiljet om de betaling rechtstreeks digitaal via je telefoon te verrichten.

Let op: als je via de QR-code betaalt, wordt het bedrag direct van je bankrekening afgeschreven. Je kunt het bedrag ook zelf overmaken voor de genoemde vervaldata. Als je recht hebt op kwijtschelding, wordt dit vermeld op de aanslag. Achter de belastingsoorten staat dan een bedrag van 0 euro.

Digitaal of per post
Ben je aangemeld voor de Berichtenbox van MijnOverheid? Dan ontvang je de aanslag alleen digitaal via de Berichtenbox. De Berichtenbox vind je op mijn.overheid.nl. Ben je niet aangemeld voor de Berichtenbox? Dan ontvang je de aanslag per post.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief