De bestuurder van deze auto kan een getuige zijn voor de politie.
De bestuurder van deze auto kan een getuige zijn voor de politie. Foto: Opsporing Verzocht

Drie tips over aanslag op gezin in Tholen, politie zet digitale banner in

Door: Olaf Knook Politie

THOLEN - De politie heeft drie tips ontvangen in het onderzoek naar de explosie bij een woning in Tholen eind september. Het programma Opsporing Verzocht heeft de zaak dinsdagavond op televisie behandeld. Om nog meer tips te verzamelen, zet de politie donderdagavond een digitale banner in.

In de nacht van 26 op 27 september werd een aanslag gepleegd op een gezin met twee jonge kinderen aan de Slachtveld. Om meer informatie te krijgen over deze aanslag, zet de politie donderdagavond online een banner in. Deze banner zal tussen 18.30 en 22.30 uur zichtbaar zijn voor iedereen in de buurt van Tholen die op dat moment op het internet zit. Met de banner vraagt de politie om tips te delen over de explosie. 

Twee auto’s gezocht

Rond 02.20 uur ‘s nachts werd een explosief afgestoken bij de woning van het betrokken gezin. De knal heeft aanzienlijke schade veroorzaakt aan het huis. Het rolluik en meerdere ramen waren beschadigd en de gevel was ontzet. Daarnaast brak er brand uit in de woning als gevolg van de explosie. De bewoners hebben aangifte gedaan van het incident bij de politie.

De politie is op zoek naar een grijskleurige Renault Clio die mogelijk betrokken was bij de aanslag. Bovendien speurt het rechercheteam naar de bestuurder van een blauwe auto, die kort voor de explosie op dezelfde Ten Ankerweg reed en in de richting van het getroffen huis ging.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief