De gezinswoning heeft flinke schade opgelopen.
De gezinswoning heeft flinke schade opgelopen. Foto: Venema Media

Explosie Slachtveld: ‘Nog niets nieuws’ een maand na Opsporing Verzocht

Door: Olaf Knook Politie

THOLEN - Het onderzoek naar de explosie bij een woning aan het Slachtveld heeft een maand nadat de zaak behandeld werd in Opsporing Verzocht nog geen doorbraak opgeleverd. Dat laat een woordvoerder van de politie weten aan de Thoolse Bode. In de nacht van 27 september werd er een aanslag gepleegd op het huis van een gezin met twee jonge kinderen.

De explosie bij een vrijstaande woning in de Thoolse nieuwbouwwijk kreeg 10 oktober aandacht in een uitzending van Opsporing Verzocht. In het tv-programma werden beelden getoond van een grijskleurige Renault Clio die mogelijk betrokken was bij het misdrijf. De politie kreeg drie tips binnen.

Woordvoerder politie

Vandaag, 10 november, is het precies een maand geleden sinds de uitzending. De politie bevestigt dat er nog geen nieuwe ontwikkelingen zijn in de zaak. “Het onderzoek loopt nog steeds. Ik heb nog niets nieuws te melden momenteel”, laat een woordvoerder weten. 

Twee dagen na de uitzending heeft de politie nog een digitale banner ingezet. Tussen 18.30 en 22.30 was deze banner zichtbaar voor iedereen in de omgeving van Tholen die op dat moment op het internet zat. De politie gebruikte de banner om meer tips te verzamelen over de explosie.

Maar tot nu toe zijn er geen nieuwe doorbraken in het onderzoek naar de explosie.

Zoektocht naar twee auto’s

Op 27 september, omstreeks 02.20 uur ‘s nachts, werd er een explosief tot ontploffing gebracht aan het Slachtveld. Dit gebeurde bij het huis van een Thools gezin met twee jonge kinderen. De explosie veroorzaakte grote schade aan de woning, met beschadigde rolluiken en ramen, en een ontwrichte gevel. Daarnaast brak er brand uit in het huis als gevolg van de explosie. De bewoners hebben aangifte gedaan van het incident bij de politie.

Naast de grijze Renault Clio is het rechercheteam ook op zoek naar de bestuurder van een blauwe auto. Deze auto reed kort voor de explosie op dezelfde Ten Ankerweg en ging in de richting van het getroffen huis.

Oproep politie
“Bent u getuige geweest of heeft u meer informatie over de dader(s)? Heeft u camerabeelden bij uw woning waarop iets te zien is? Of heeft u een voertuig waarvan de camera continu opneemt? Dan komen wij graag met u in contact. Bel ons dan via 0900-8844 of WhatsApp naar 06-12207006. Anoniem kan ook via M. op 0800-7000. Vermeld voor een snelle verwerking dossiernummer: 2023247030.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief