Het voorontwerp van hoe de Rehobothschool eruit moet komen te zien.
Het voorontwerp van hoe de Rehobothschool eruit moet komen te zien. Foto: Gemeente Tholen

Renovatie Rehobothschool valt duurder uit: Gemeente reserveert extra geld

Door: Olaf Knook Politiek

STAVENISSE/THOLEN - De gemeenteraad van Tholen heeft donderdagavond besloten om 1,3 miljoen euro extra beschikbaar te stellen voor de renovatie van de Rehobothschool in Stavenisse. Het schoolbestuur had hierom gevraagd omdat de kosten voor de vernieuwbouw hoger uitvallen dan aanvankelijk gedacht.

Alle raadsleden stemden tijdens de vergadering unaniem in met het aanvullend budget voor de renovatie van de Rehobothschool in Stavenisse. Eerder had de gemeente Tholen al een bedrag van ruim 2,6 miljoen euro toegezegd als vergoeding. Na een verzoek van het schoolbestuur wordt daar nu maximaal 1,3 miljoen euro aan toegevoegd.

Het schoolbestuur geeft aan dat dit nodig is vanwege ‘de hogere aanbestedingsprijzen, mede veroorzaakt door sterke kostenstijgingen in de markt in de afgelopen twee jaar’. Vooral de bouwkosten zijn ruim 800.000 euro hoger dan verwacht. De totale kosten van de vernieuwbouw waren begroot op 3,2 miljoen euro, maar zijn nu gestegen naar 4,3 miljoen euro.

Fluplandse basisscholen

Basisscholen De Luyster en Koningin Julianaschool in Sint Philipsland staan ook op de wachtlijst voor renovatie. De werkzaamheden zouden eigenlijk in de zomervakantie van 2024 van start gaan. Maar vanwege ‘de beschikbare budgetten’ en ‘de marktomstandigheden’ is eind vorig jaar besloten om de opknapbeurt uit te stellen tot de zomer van 2025.

De werkzaamheden voor de vernieuwbouw van de Rehobothschool zullen naar verwachting in de zomervakantie van 2024 beginnen. Na de renovatie moeten alle drie de scholen minstens 40 jaar meegaan.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief