Wisselvallige resultaten voor de Thoolse clubs.
Wisselvallige resultaten voor de Thoolse clubs. Foto: Pixabay
SPEELRONDE 9

Voetbal: WHS lijdt grote nederlaag, Tholen en Smerdiek spelen thriller

Door: Olaf Knook Sport en vereniging

THOLEN - Wat gebeurde er zaterdag 25 november allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma’s van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 9.

Als kersverse periodekampioen begon Tholense Boys aan de tweede periode tegen SV Smerdiek op Sportpark De Bent. De tegenstander uit Sint-Maartensdijk was de laatste vijf wedstrijden ongeslagen. Het werd een spannende wedstrijd waar Tholense Boys maar net ontsnapte aan een gelijkspel (2-1). Hierdoor blijft Tholense Boys bovenaan staan met 25 punten. SV Smerdiek staat nu op de rechterhelft van de ranglijst met 13 punten.

Zoeken naar de eerste punten

NOAD’67 ging op bezoek bij de onderste ploeg in de competitie en won met 1-4 van Lepelstraatse Boys. De ploeg uit Sint Philipsland staat nu met 19 punten op een gedeelde tweede plek met SEOLTO, maar NOAD’67 moet nog een wedstrijd inhalen. Deze wedstrijd wordt op dinsdag 28 november gespeeld tegen SC Welberg.

SPS verloor met 2-0 in het duel tegen SEOLTO. SC Stavenisse wacht nog steeds op de eerste punten van het seizoen na een 2-0-nederlaag tegen SC Welberg. Beide Thoolse clubs bevinden zich onderaan de ranglijst. De inhaalwedstrijden van SV Smerdiek en SPS zijn verplaatst van dinsdag 28 november naar zaterdag 16 december.

Grootste nederlaag dit seizoen

WHS beleefde geen goede zaterdag. De ploeg uit Sint-Annaland was de grote verliezer van het weekend, met een ruime 7-1 nederlaag tegen SV Heinenoord. Haar grootste verlies van dit seizoen. Hierdoor staat WHS nog steeds onder de degradatiestreep, maar wel gelijk in punten met DBGC en VV Arnemuiden. Volgend weekend ontvangen ze de hekkensluiter VV Seroorskerke, die nog geen punten heeft behaald dit seizoen.

25 november  | Uitslagen speelronde 9
Lepelstraatse Boys 1-4 NOAD’67
Tholense Boys 2-1 SV Smerdiek
SEOLTO 2-0 SPS
SC Welberg 2-0 SC Stavenisse
SV Heinenoord 7-1 WHS

28 november | Inhaalwedstrijden speelronde 8
NOAD’67 - SC Welberg

2 december | Programma speelronde 10
SC Stavenisse - Lepelstraatse Boys
VV De Fendert - Tholense Boys
SPS - SC Welberg
NOAD’67 - DVO’60
VV Steenbergen - SV Smerdiek
WHS - VV Seroorskerke

16 december | Inhaalwedstrijden speelronde 8
SV Smerdiek - VV DHV
SPS
- VV Steenbergen 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief