De start en finish van de 74e Ronde van Oud-Vossemeer lag toen ook op de Dorpsweg.
De start en finish van de 74e Ronde van Oud-Vossemeer lag toen ook op de Dorpsweg. Foto: Neil Schuurman

Alles over het parcours en tijdschema van de 75e Ronde van Oud-Vossemeer

Door: Olaf Knook Sport en vereniging

OUD-VOSSEMEER - Het parcours van de 75e Ronde van Oud-Vossemeer is bekend. Het is dezelfde route als vorig jaar. De paar honderden wielrenners starten en finishen zaterdag op de Dorpsweg en rijden langs de Hiksedijk, Vogelsangsedijk, Kalisbuurt, Hofstraat en John F. Kennedystraat. Ook loopt de inschrijflijst al aardig vol met nationale én internationale deelnemers.

De 75e Ronde van Oud-Vossemeer bestaat uit elf categorieën die op vier verschillende tijden door Oud-Vossemeer fietsen. Om 11.00 uur starten de jongens onder de 17 jaar (Nieuwelingen) aan hun wedstrijd. Ze rijden een 40 kilometer lange route en strijden om een prijzenpot van in totaal 270 euro.

Tekst gaat verder onder de foto.


Drukte bij de start van vorig jaar - Neil Schuurman

Internationale wielrenners

Om 11.30 uur vertrekken de jongens onder de 19 jaar (Junioren). De wielrenners fietsen een route van 60 kilometer lang. Ook zij maken kans op de prijzenpot van 270 euro. Om 13.30 uur gaan de meisjes en vrouwen van start. Ook zij fietsen een 60 kilometer lange route. De prijzenpot voor de vrouwen bedraagt 410 euro.

De laatste en grootste groep, bestaande uit belofte- en professionele mannen, start om 15.30 uur. Tussen de inschreven deelnemers zitten onder andere een 31-jarige Portugees, een 23-jarige Japanner en een 24-jarige IJslander. Zij leggen een 80 kilometer lange route af en strijden om een prijzenpot van 810 euro.

Inschrijven

De start en finish is op de Dorpsweg. Bij elke starttijd mogen maximaal 100 deelnemers van start gaan. De route gaat langs de Hiksedijk, Vogelsangsedijk, Kalisbuurt, Hofstraat en John F. Kennedystraat. Inschrijven is nog mogelijk via de website van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU).




Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief