De opkomst van de Tholense Boys in hun thuisduel met de Lepelstraatse Boys.
De opkomst van de Tholense Boys in hun thuisduel met de Lepelstraatse Boys. Foto: Tholense Boys
SPEELRONDE 18

WHS en SPS hopen op een sprookje, Tholense Boys blijft winnen

Door: Olaf Knook Sport en vereniging

THOLEN - Wat gebeurde er op zaterdag 6 april allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma’s van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 18.

Tholense Boys is nog twee overwinningen verwijderd van de titel in de vierde klasse. De ploeg van trainer Leon de Witte won eenvoudig van hekkensluiter Lepelstraatse Boys (4-0), waardoor ze nog steeds 7 punten voor liggen op achtervolger VV De Fendert. NOAD’67 leed een nederlaag in een spannend duel tegen SEOLTO (2-3). De mannen uit Sint Philipsland staan nog veilig, maar zijn nog niet honderd procent zeker van handhaving.

Derde zege op rij

SPS verkeert momenteel in haar beste vorm van dit seizoen en won voor de derde keer op rij, nu van VV DHV (1-0). Hierdoor behouden ze uitzicht op handhaving. De ploeg, onder leiding van vertrekkend trainer Marc de Weerd, staat momenteel op de achtste plaats, met nog 6 punten verwijderd van de veilige zesde plek. Gaan ze het redden? SV Smerdiek en het al gedegradeerde SC Stavenisse leden nederlagen tegen DVO’60 (0-1) en Lepelstraatse Boys (1-5).

Degradatie in zicht

Er moet een wonder gebeuren wil hekkensluiter WHS nog handhaven in de tweede klasse. De mannen uit Sint-Annaland moeten hun laatste vier wedstrijden winnen, terwijl nummer 10 MOC’17 al hun wedstrijden moet verliezen. Bovendien mag nummer 11 VV Serooskerke ook geen gekke dingen doen. Als dit sprookje toch werkelijkheid wordt, zit WHS nog maar in de play-offs voor degradatie. Eerste slachtoffer komende zaterdag: SV Walcheren, nummer 7 van dit seizoen.

6 april | Speelronde 18
SVOD’22 2-1 WHS
NOAD’67 2-3 SEOLTO
SV Smerdiek 0-1 DVO’60
SPS 1-0 VV DHV
SC Stavenisse 1-5 VV Steenbergen
Tholense Boys 4-0 Lepelstraatse Boys

13 april | Speelronde 19
WHS - SV Walcheren
VV DHV - SV Smerdiek
SEOLTO - SC Stavenisse
SC Welberg - NOAD’67
VV Steenbergen - SPS
DVO’60 - Tholense Boys



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief