Marc de Weerd vertrekt aan het eind van dit seizoen bij de club.
Marc de Weerd vertrekt aan het eind van dit seizoen bij de club. Foto: SPS

Trainer Marc de Weerd vertrekt aan het einde van dit seizoen bij SPS

Door: Olaf Knook Sport en vereniging

POORTVLIET/SCHERPENISSE - Sportvereniging Poortvliet Scherpenisse (SPS) moet voor het volgende seizoen op zoek naar een nieuwe trainer. De huidige hoofdcoach, Marc de Weerd, vertrekt aan het einde van dit seizoen bij de Thoolse vierdeklasser.

SPS en hoofdtrainer Marc de Weerd hebben samen besloten om aan het einde van het seizoen 2023-2024 uit elkaar te gaan. De precieze reden van het vertrek is niet bekend. De Weerd is bezig aan zijn tweede seizoen bij de voetbalclub van Poortvliet en Scherpenisse.

Geen contractverlenging

De oefenmeester uit Bergen op Zoom verlengde vorig seizoen zijn contract met SPS voor één jaar, maar nu wordt het contract niet verlengd. De Weerd was vorig seizoen eigenlijk niet de beoogde hoofdtrainer van de club. Rini Verwest moest toen vanwege gezondheidsproblemen afzien van de functie.

De Weerd maakt het lopende seizoen nog af bij SPS. De ploeg staat momenteel op de tiende plaats in de vierde klasse D, met zes punten uit negen wedstrijden. Afgelopen zaterdag behaalde het eerste elftal een 3-0 overwinning op SC Welberg.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief