Archieffoto van SPS en SV Smerdiek.
Archieffoto van SPS en SV Smerdiek. Foto: Frits Simons
SPEELRONDE 20

Smerdiek stelt Thoolse titelfeest uit, Stavenisse verliest nipt

Door: Olaf Knook Sport en vereniging

THOLEN - Wat gebeurde er op zaterdag 20 april allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma’s van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 20.

In de strijd om de titel in de 4e klasse D blijft het spannend. Tholense Boys kreeg de bal niet langs de keeper van SV Smerdiek, waardoor het streekduel in een doelpuntloos gelijkspel eindigde. Hierdoor moet het kampioensfeest voor de Tholenaren nog even worden uitgesteld. Met nog twee wedstrijden te gaan, heeft de koploper een voorsprong van 5 punten op nummer 2 VV De Fendert. Het laatste duel kán een kampioenswedstrijd worden tussen Tholense Boys en VV De Fendert.

Gaat SPS de geschiedenisboeken in?

SPS verraste nummer 3 SEOLTO en behoudt nog een mini-kans op handhaving. Welk wonder is nodig? Met nog twee speelrondes te gaan, staat de ploeg zes punten achter op de veilige zesde plek, momenteel bezet door VV DHV. Als VV DHV twee keer verliest en SPS twee keer wint, staan ze gelijk in punten. Het doelsaldo is dan doorslaggevend. VV DHV staat op +16 en SPS op -6. SPS moet dus vol in de aanval gaan en hopen op een kwetsbare verdediging bij VV DHV.

Daarnaast leed SC Stavenisse voor de tweede keer op rij een nipte nederlaag. Nu met 0-1 tegen SC Welberg. Het gehandhaafde NOAD’67 behaalde een overtuigende 4-0 overwinning op hekkensluiter Lepelstraatse Boys en staat nu op de vijfde plaats. WHS heeft de grootste nederlaag van het seizoen in de 2e klasse E geëvenaard. De hekkensluiter verloor op eigen veld met 0-9 tegen de nummer 2 SV Heinenoord.

20 april | Speelronde 20
WHS 0-9 SV Heinenoord
SPS 2-0 SEOLTO
SC Stavenisse 0-1 SC Welberg
SV Smerdiek 0-0 Tholense Boys
NOAD’67 4-0 Lepelstraatse Boys

11 mei | Speelronde 21
WHS - VV Hellevoetsluis
VV De Fendert - SV Smerdiek
NOAD’67 - Tholense Boys
SPS - Lepelstraatse Boys
SC Stavenisse - DVO’60



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief