Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Foto: Repair Café Zundert

Repair Café Tholen opent voor het eerst haar deuren aan de Prins Clauslaan

Door: Olaf Knook Verenigingen

THOLEN - Het Repair Café Tholen opent vanavond 7 september voor het eerst de deuren van een nieuwe reparatiewerkplaats op het eiland. Inwoners kunnen daar terecht om hun kapotte spullen mee te nemen naar het repaircafé voor reparatie. De opening vindt plaats om 19.00 uur.

Dit is de allereerste keer dat Tholen zijn eigen repaircafé heeft. Het betreft een werkplaats waar een team van vrijwilligers probeert kapotte spullen van inwoners te herstellen. Hierbij kan gedacht worden aan koffiezetapparaten, lampen, serviesgoed, smartphones, stofzuigers, kleding en nog veel meer. Witgoed, zoals wasmachines, en fietsen kunnen echter niet worden gerepareerd in de werkplaats.

De reparaties zijn kosteloos, maar eventuele vervangende onderdelen dienen door de eigenaren zelf te worden betaald. Repair Café Tholen streeft ernaar om reparaties te bevorderen en zo een bijdrage te leveren aan het verminderen van de hoeveelheid afval. Bovendien wordt er kennis opgedaan over het herstellen van kapotte voorwerpen. Het repaircafé heeft ook als doel om buurtgenoten op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen.

Het repaircafé zal elke eerste en derde donderdag van de maand geopend zijn en is gevestigd in de Klepper van zorgcentrum Ten Anker aan de Prins Clauslaan.

Stichting Repair Café International
Het concept van het Repair Café is in 2009 ontstaan in Amsterdam. Stichting Repair Café International biedt professionele ondersteuning aan lokale groepen over de hele wereld die hun eigen Repair Café willen starten. Vanaf donderdag 7 september dus ook in Tholen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief