Afbeelding
Foto: THON

Zwarte hond van Huijbergen/Ossendrecht is gevangen, andere hond is nog op de loop

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

HUIJBERGEN/OSSENDRECHT - De zwarte hond uit Huijbergen en Ossendrecht, die rondliep bij Kleine Meer/Grote Meer, is gevangen. Met alle hulp van vrijwilligers, Brabants Landschap, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, brandweer en de politie is het gelukt om de hond, liefkozend ‘baby’ gedoopt, te vangen. Dat meldt Team Hondenopsporing Nederland (THON) op hun Facebookpagina. 

Alle commotie de afgelopen dagen omtrent de loslopende honden in Huijbergen en Ossendrecht leidde tot actie bij al deze betrokken instanties om de honden te vangen. In het geval van de zwarte hond gold, dat deze werd opgemerkt door een oplettende wandelaar bij Kleine Meer/Grote Meer. Via via werd er contact gelegd met de meldster en werd besloten om ‘baby’ te helpen en te vangen. Dat is dus gelukt. De andere hond, de Tsjechische wolfhond/Saarloos, waardoor velen dachten dat er een wolf in de omgeving van Huijbergen en Ossendrecht liep, is nog niet gevangen en nog op de loop. Onbekend is bij ons of deze hond de afgelopen dagen nog in de omgeving is gesignaleerd.

THON is uiteraard benieuwd naar het verhaal achter de twee honden. Met betrekking tot de zwarte hond geldt dat er vooral vragen zijn naar de afkomst van de hond en waar de eigenaar is. De hond is gechipt en het nummer is bij THON bekend, echter is het nummer niet geregistreerd. Wel is duidelijk dat de chip in België is verhandeld. THON hoort graag wat de achtergrond is van deze jonge zwarte, ongecastreerde reu.  

Wie de andere hond spot, mag een zichtmelding doorgeven via 06-13041410. De wolfhond is niet te vangen en vermoedelijk samen met de gevangen zwarte hond gedumpt. Niet alleen nieuwe zichtmeldingen, ook oude zichtmeldingen zijn van harte welkom om zo de hond op te sporen en indien mogelijk te vangen en in veiligheid te brengen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief