Een eigen miniatuurwagen voor Adrie Buijs
Een eigen miniatuurwagen voor Adrie Buijs Foto: SLW

Stichting Lichtstoet Woensdrecht trekt door Huijbergen

Algemeen

HUIJBERGEN - Op zaterdagavond 13 april 2024 om 21.45 gaat de 23e Lichtstoet Huijbergen rijden door de straten van Huijbergen. Het is voor het 25e jaar dat Stichting Lichtstoet Woensdrecht (SLW) een Lichtstoet organiseert in een kern van de gemeente Woensdrecht. En daarmee wordt een jubileum gevierd.

In de coronatijd lukte het de organisatie van de lichtstoet niet, ondanks alle inzet, om de Lichtstoet door te laten gaan. In 2024 wordt de organisatie samen gedaan met CS De Sanegeit. Tijdens deze Lichtstoet in Huijbergen zal ook de kerktoren extra in het licht gezet worden ter ere van het 25e jaar van SLW. Alle plaatsen voor deelnemers in de Lichtstoet zijn gevuld. Er doen dan ook  21 deelnemers mee.  De meeste deelnemers komen uit de gemeente Woensdrecht, maar ook uit Welberg en Steenbergen hebben bouwclubs zich aangemeld en ook uit het Belgische Wuustwezel  komen twee deelnemers. The Drumsticks uit Ekeren (België) zijn ook trouwe deelnemers. Om een beeld te geven: de langste combinatie is 44 meter lang en moet 3 uur rijden om in Huijbergen te komen, maar de betreffende bouwclub De Lichttorens wil graag meedoen. En dus wordt de lange rit naar Huijbergen met plezier gemaakt om deel te kunnen nemen aan de lichtstoet. 

Cadeau voor Adrie Buijs

Bijzonder is ook dat de penningmeester van SLW, Adrie Buijs, al 25 jaar de financiën verzorgt en van plan is nog even door te gaan, ondanks dat hij al 86 jaar is. Samen met Bertus Linders en Louis Schenk (helaas enige jaren geleden overleden) was hij oprichter van SLW. Tijdens de informatieavond voor de deelnemers is hij geëerd met een miniatuur van een verlichte wagen waar hij zelf op zit. Hij is niet de enige die 25 jaar geleden aan de wieg van SLW stond en nog actief is voor de Lichtstoet. Bertus Linders uit Huijbergen, nu voorzitter van CS de Sanegeit, heeft in 2024 bergen werk verzet om de Lichtstoet te kunnen laten doorgaan, samen met de leden van CS de Sanegeit. De Lichtstoet in Huijbergen wordt dit jaar georganiseerd door SLW en SC de Sanegeit en heel veel vrijwilligers van onder meer EHBO, verkeersregelaars, leden van de bouwclubs en muziekgroepen en nog vele anderen. De Lichtstoet kan rijden dankzij bijdragen van Gemeente Woensdrecht, Dorpsplatform Huijbergen en heel veel sponsors, groot en klein. SLW dankt bij voorbaat ook de inwoners van Huijbergen die iedere keer als de Lichtstoet door Huijbergen rijdt de route vrijhouden van auto’s.

Route

De Lichtstoet start vanaf de Sainte Marielaan en gaat via de Staartsestraat, Dorpsstraat, Boomstraat, Westerstraat, Wilhelmietenstraat, Siardus Bogaertslaan naar het eindpunt bij MFC de Kloek aan de Prior Borrekensstraat. De zeven leden tellende jury onder leiding van John Mathijssen maakt uiteindelijk via voorzitter Fon van Zunderd de uitslag bekend samen met de Huijbergse wethouder Lars van der Beek. Er worden weer flink wat bezoekers verwacht uit een heel ruime omgeving van Huijbergen, zeker als het weer een beetje meezit. Komt u naar de lichtstoet, hou dan rekening met deze verwachte drukte. Helaas is er dit keer geen live-uitzending van de lichtstoet, omdat ZuidwestTV niet over voldoende vrijwilligers kan beschikken. 

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief