Afbeelding
Foto: Starworks Studio

Stichting Lichtstoet Woensdrecht viert 25e bestaansjaar met een prachtige lichtstoet

Door: Pascal Brugman Algemeen

HUIJBERGEN - Stichting Lichtstoet Woensdrecht bestaat 25 jaar en voor de 23e keer werd de lichtstoet gereden, omdat in de coronajaren geen lichtstoet mogelijk was. Dit jaar was Huijbergen de plaats waar de straatverlichting werd gedimd om de met lichtjes versierde wagens in optimale staat te zien stralen. Geniet hier alvast na met een eerste verslag met foto’s.

Stichting Lichtstoet werkte voor de organisatie samen met CS de Sanegeit. Tussen 18.00 en 21.00 uur konden de startbewijzen opgehaald worden bij de organisatie in cafetaria de Pan aan de Hollandseweg. Secretaris Henk van de Brug had er dan ook veel zin in: “Het weer is vandaag fantastisch voor dit mooie evenement. We zitten dan ook aan het maximale deelnemers, dit zijn er 21. We hadden meer belangstelling om deel te nemen, maar die moesten we helaas teleurstellen. Als er meer deelnemers zouden deel nemen, is de eerste al binnen terwijl de laatste nog moet beginnen. Er zitten ook hele grote wagens tussen, dan moet je toch een maximale lengte van de stoet berekenen. De langste wagen is nu 44 meter, dat is nogal wat en het moet ook nog eens passen door de straten heen. Het was nog even spannend of de Wilhelmietenstraat op tijd af zou zijn, maar door een goed contact met onder andere de aannemer en de gemeente is dit gelukt. Dus een grote dank aan hen voor het prima werk, anders zouden we een andere route moeten nemen en op het laatste moment de bewoners moeten inlichten. Op vrijdag aan het einde van de dag had dan ook alles nog met de gemeente geregeld moeten worden.”

Inspectie, regels en sponsoren

Stichting Lichtstoet gaat na het aanmelden voor deze stoet ook langs bij alle bouwclubs: “We gaan natuurlijk ook alle wagens eerst bekijken, voldoen ze aan alle regels? Tenslotte moet je ook streng zijn, is het wel veilig en mooi voor onze stoet? De deelnemers moeten ook tijdens de stoet aan onze regels voldoen. Hiervoor krijgen ze een mooie map mee bij het afhalen van het startnummer. In de map zit de uitnodiging voor de evaluatieavond, de route, algemene informatie en het reglement. Hiervoor moet elke groep of deelnemer ook tekenen voor het ontvangst hiervan. Gelukkig houdt iedereen zich ook aan de regels. Dit jaar hebben we ook weer ons best gedaan om sponsoren te vinden. Hiervan kunnen we natuurlijk ook de kosten dekken en de startgelden betalen. Grote dank dan ook aan alle sponsoren!”

De optocht

Om 21.45 uur vertrok de stoet vanaf de Ste. Marielaan. Alle deelnemers hadden hun uiterste best gedaan, van trommelaars tot grote wagens. Waar de ene wagen nog lichtslangen gebruikte, waren veel deelnemers al overgestapt naar ledlampen tot zelfs glow in the dark creaties. Ook de bezoekers kwamen massaal naar Huijbergen om de lichtstoet weer te bekijken. Na afloop van de stoet zorgde dit zelfs voor files om het dorp weer uit te komen. Voor de deelnemers zat het spektakel er nog niet op, want wie gaat er naar huis met de hoofdprijs? 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief