Afbeelding
Foto: Remco Weterings

Tom Vermeer versterkt zijn positie in het Brabantse Wal Wielerevents-klassement na snelle koers in Putte

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

PUTTE - Zondagmiddag werd er in alle wedstrijden enorm hard gereden tijdens het criterium van Putte. Putte was alweer de vierde manche in het Brabantse Wal Wielerevents-klassement. In alle categorieën waren de renners uit alle windstreken goed vertegenwoordigd. Rens Vermeulen ging er in een mooie sprint het hele peloton vandoor met de winst. De vijfde en laatste wedstrijd van het klassement is zondag 12 mei in Hoogerheide.

De trouwe supporters van de Ronde van Putte stonden natuurlijk ook dit jaar weer klaar in “bocht drie”, de flauwe bocht in de Bosweg. Al sinds de ronde van Putte weer wordt gereden staan ze daar elk jaar klaar om de renners aan te moedigen. “We maken er elk jaar een groter feestje van” zo vertelde één van de initiatiefnemers.

Nieuwelingen en junioren

De wielerdag in Putte werd afgetrapt met een wedstrijd over 40km voor de Nieuwelingen. Matt Roijackers pakte hier de winst voor Bodi Klein en Finn Bastiaanssen. Bij de junioren was de winst er na een snelle wedstrijd voor Jilles Romers, hij is na Putte ook leider in het klassement. In een dikkebandenrace over het parkeerterrein van voetbalvereniging Grenswachters streed de Woensdrechtse jeugd om de winst tijdens de dikke banden races. Voor alle deelnemers was er een mooie medaille. Voor de winnaar was er een tegoedbon om pannenkoeken te gaan eten.

Meer dan 47 km/u gemiddeld

Vanaf de start werd er direct hard gereden in de wedstrijd over 80 kilometer voor de elite en beloften. In de eerste paar rondes lag het gemiddelde tegen de 50 km/u aan. Later zakte dit iets terug naar 45 km/u. De winst was er in een sprint van het peloton voor Rens Vermeulen. Naast hem op het podium mocht Klaas Groenen plaatsnemen, een derde plaats was er voor Hans Dekkers. Tom Vermeer reed in Putte een sterke wedstrijd en heeft zijn positie in het klassement verstrekt. Ook voor hem waren er na afloop van de wedstrijd bloemen op het podium.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief