Afbeelding
Foto: Willem de Jong

Stormachtig weer teistert ook opbouw Brabantse Wal Festival

Door: José van der Wegen Algemeen

HOOGERHEIDE - Het stormachtige weer van gisteren en ook de harde wind van vandaag teisteren ook de opbouw van het Brabantse Wal Festival. Een van de vlaggen bovenop de tent is compleet met vlaggenmast en al verdwenen en een andere vlag is gescheurd. En dat is niet het enige waar de vrijwilligers mee te maken hadden.

Volgens de vrijwilligers op het veld moest er gisteren ook door het team hard gewerkt worden om de tent op orde te houden. “Door de harde wind waaiden diverse zijpalen van de grote tent om. Deze hebben we weer terug kunnen plaatsen, maar we lopen deze ochtend de tent wel even extra na.” De buitenbar die in de hoek van het terrein staat is relatief ongeschonden uit het natuurgeweld gekomen. “Wel is het hier erg nat, ook onder het tentdeel, dus we wachten nog even voor we daar verder gaan opbouwen met de techniek.” Dat het dus ook op het terrein flink tekeer is gegaan, blijkt wel uit het feit dat er bovenop de tent een complete vlaggenmast met vlag is verdwenen. “Dat is een steigerbuis van enkele meters, dus die gaat normaal gesproken niet zomaar vliegen.” De opbouw van het festival loopt overigens geen gevaar door de weersomstandigheden, dus vanaf zaterdag gaat het feest op de Brabantse Wal gewoon beginnen. 

Ook elders zorgde het weer voor problemen. Bij BASF Antwerpen wordt gefakkeld na blikseminslag en in Ossendrecht werd op diverse locaties stormschade gemeld, waaronder op de Bevrijdingsstraat en de Leemberg en deze ochtend werd de brandweer opnieuw gealarmeerd voor stormschade, dit keer aan de Molendreef. 

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief