Beeld van de informatiebijeenkomst afgelopen zaterdag.
Beeld van de informatiebijeenkomst afgelopen zaterdag. Foto: Cor Mathijssen

Bewoners Bremakker in Rijsbergen gaan voor vergroening

Door: Addo Sprangers Algemeen

RIJSBERGEN - Op het groene speelveld bij Het Boske in Rijsbergen konden zaterdag met name bewoners van de Bremakker kennisnemen van het vanuit Burendag opgezette project om het woongenot in de buurt te vergroten.

DOOR CHARLES LUIJTEN

Bij het project zijn verschillende partijen betrokken: de bewoners van de Bremakker, deel uitmakende van buurtschap Hooiberg, de Gemeente Zundert en woningcorporatie Thuisvester. ”Samenwerking is nodig om het voorliggende plan te kunnen realiseren,” zegt Cor Mathijssen van Werkgroep Bremakker, een van de initiatiefnemers van de informatiebijeenkomst voor de bewoners afgelopen zaterdag. 

Ideeën

In het plan om het woongenot voor de bewoners van Bremakker te vergroten is hun wens tot meer vergroening van de omgeving opgenomen. Mathijssen toont de kaart waaruit wordt opgemaakt wat nu precies de bedoeling is en geeft hierbij enige uitleg. “De bewoners zien graag wat meer groen in hun omgeving. Dat is haalbaar mits de breedte van het straattrottoir met een halve meter wordt ingekort. De vrij te komen ruimte kan beplant worden.”

In het plan wordt verder genoemd de uitbreiding van parkeermogelijkheden. Hierbij zou dan waterdoorlopende ondergrond moeten worden gerealiseerd. Ook is het de bedoeling dat regenwater niet langer via goot en pijp wordt afgevoerd naar het riool, maar dat het in plaats daarvan wordt geloost in eigen tuin of plantsoen. Het zijn maar een paar grepen uit het plan, want er is meer.

Opkomst

Op het speelveld was speciaal voor de opvang en uitleg aan de betrokkenen een partytent neergezet met staantafeltjes, waar onder het genot van koffie met elkaar van gedachten kon worden gewisseld. Tevredenheid was er over de opkomst deze zaterdag tussen 11.00 uur en 14.00, al had het aantal belangstellenden hoger mogen zijn. Wanneer het project van start kan gaan, is nog onduidelijk. De betrokken partijen zijn zich hier nog over aan het beraden. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief