Afbeelding
Foto: Peter Visser

Geen wedstrijd tussen Zundertse Selectie en NAC dit jaar

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - Pech voor de voetballiefhebbers die zich hadden verheugd op de jaarlijkse wedstrijd tussen de Zundertse Selectie en NAC. Het duel, traditiegetrouw onderdeel van de oefencampagne van de Bredase profvoetbalclub in de aanloop naar het nieuwe seizoen, is dit jaar namelijk geschrapt van de agenda.

Dat laatste heeft alles te maken met de staat van het hoofdveld van VV Zundert dat als gastheer al jarenlang haar thuishaven sportpark De Wildert beschikbaar stelt voor de wedstrijd. “Het A-veld is drie jaar geleden al eens op de schop gegaan, maar voldoet helaas nog altijd niet aan de verwachtingen,” meldt Eduard van Elsacker namens het bestuur van de Zundertse derdeklasser. “Ook onze andere twee velden liggen er slecht bij. Als enige amateurvereniging in de regio zelfs werden onze velden in de week voor Pasen afgekeurd om op te spelen.”

Opknapbeurt

Tijd dus dat in ieder geval het hoofdveld opnieuw een opknapbeurt ondergaat. Daar wordt volgens Van Elsacker deze maand nog een aanvang mee gemaakt. “Het hoofdveld gaat er op maandag 29 april uit. Volgens de Gemeente Zundert neemt het herstel van het veld vervolgens tien tot twaalf weken in beslag. Dan zit je al rond begin juli. Dat betekent niet alleen dat de derby tegen VVR op Tweede Pinksterdag moet worden gespeeld op ons B-veld, het houdt ook in dat het uiterst onzeker is of het A-veld begin juli gereed is voor de wedstrijd tussen de Zundertse Selectie en NAC. Het risico is te groot om dan juist rond die tijd dat duel te plannen. In overleg met NAC is dan ook besloten de wedstrijd dit jaar te schrappen.”

Begripvol

Het goede nieuws is dat het zich volgens Van Elsacker zeer begripvol opstellende NAC heeft toegezegd volgend jaar weer gewoon naar Zundert te komen. “In 2025 staat de wedstrijd tussen de Zundertse Selectie weer als vanouds op het programma.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief