Zingen en vooral ook meezingen: A Meezing Rijsbergen werd het voorbije weekeinde warm ontvangen.
Zingen en vooral ook meezingen: A Meezing Rijsbergen werd het voorbije weekeinde warm ontvangen. Foto: Hans Mathijssen

A Meezing Rijsbergen is daverend succes

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

RIJSBERGEN - Drie dagen lang was De Koutershof het voorbije weekeinde het toneel van A Meezing Rijsbergen waarbij het - de naam zegt het al - vooral de bedoeling was dat er zou worden meegezongen. En dat gebeurde in het tot een heuse bruine kroeg omgetoverde gemeenschapshuis luidkeels en massaal.

Het onder de vlag van Rijsbergen In Close Harmony (RICH) gehouden muziekspektakel mocht zich namelijk in een enorme publieke belangstelling verheugen. De voorstellingen op respectievelijk vrijdag, zaterdag en zondag trokken in totaal maar liefst ruim 900 bezoekers, onder wie burgemeester Joyce Vermue en wethouder Johan de Beer. Hierdoor kon telkens een bordje met het opschrift 'uitverkocht' bij de ingang van De Koutershof worden geplaatst.

Bescheidener opzet

En dat terwijl RICH, na twee keer een uitverkochte sporthal en een volle Sint Bavokerk met haar shows te hebben getrokken, deze keer eigenlijk een wat bescheidener opzet voor ogen had. Alle pijlen zijn namelijk gericht op 2021, het jaar waarin Harmonie Sint Cecilia haar 100-jarig jubileum viert. Voor RICH hét moment bij uitstek om groots uit te pakken.

Run op kaarten

Het vierde project van RICH liep zoals gezegd echter net een beetje anders. Al maakte de run op kaarten voor A Meezing Rijsbergen vooraf eigenlijk al wel duidelijk dat er in De Koutershof iets bijzonders stond te gebeuren. Het gehanteerde concept - met vocale ondersteuning van een twintigtal zangers en zangeressen mag het publiek bekende liedjes meezingen op muziek van de harmonie en een combo - mocht op een meer dan warme ontvangst rekenen, en menig dorpsbewoner maakte van de gelegenheid gebruik om even de show te stelen. Was het niet op de catwalk in de zaal, dan wel onder de op een levensgroot scherm geprojecteerde karaoketeksten, want ook na de voorstellingen was er nog alle gelegenheid om even de artiest uit te hangen.

Nieuwe weg

Het past bij de insteek die RICH al sinds 2013 hanteert: lokaal talent een groot podium bieden. Met succes, weet projectleider Fons van Kuijck. In de aanloop naar A Meezing Rijsbergen liet hij in de kolommen van deze krant al optekenen dat de door Harmonie Sint Cecilia ingeslagen nieuwe weg zijn vruchten afwerpt. "Het is duidelijk dat we zo een breder en jonger publiek bereiken", stelt hij. "Dat is goed, want we maken ook muziek voor het publiek. In de RICH-organisatie dragen veel jongeren hun steentje bij. Ik heb er dan ook vertrouwen in dat deze wisselwerking een positieve impuls geeft aan de toekomst van Sint Cecilia."

Spektakel

Waarbij zoals gezegd alle ogen gericht zullen zijn op het jubileumjaar van de harmonie in 2021. "De jubileumvoorstellingen die we in oktober van dat jaar organiseren, worden echt groots", belooft Van Kuijck. "De voorbereidingen daarvoor zijn nu al gestart". RICH kennende mag ook dan weer een heus spektakel worden verwacht.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief