De enthousiaste voetballertjes op de fiets.
De enthousiaste voetballertjes op de fiets. Foto: JA

Leuke jeugd fietsclinic bij de Trappistentrappers

Sport en vereniging

ZUNDERT - Het enthousiasme en plezier straalde er van af zaterdagochtend in de Krochten bij de talrijke voetballertjes van de JO11 en JO12 elftallen. Met z’n allen crossen en spelletjes doen op de fiets tijdens hun mtb-clinic die het Trappistentrappers jeugdteam voor hen verzorgd had.

Dat enthousiasme van die kinderen, dat plezier dat we ook op het fietsfeestje in oktober zagen, dáár doe je het voor. Een vervolg kan dan eigenlijk niet uitblijven, ons jeugdteam gaat dan ook vanaf nu elke tweede zondag van de maand met kids vanaf 8 jaar de Krochten in voor een leuke, speelse maar vast ook leerzame zondagochtend. Als je graag mee wil laat het even weten bij jeugd@trappistentrappers.nl, als je geen fiets of helm hebt kunnen wij daar wel voor zorgen.

Zondagse belevenissen

Volgens een van hen was het een gemêleerd gezelschap (moeilijk woord voor gemengd) van zeventien personen dat zondagochtend vertrok vanuit café van T naar Etten-Leur voor de jaarlijkse veldtoertocht van de Turfrijders. Vanaf het Hellegat werd de uitgepijlde route opgepikt waarna ze enige tijd later bij de inschrijving aan hun betalingsplicht konden voldoen om dan met een gerust hart hun weg te vervolgen. Zowat evenveel Trappistentrappers waren op eigen gelegenheid naar Etten-Leur gekomen voor deze mooie toertocht die ondanks de nattigheid van de laatste dagen nog best goed te rijden was. Een enkeling had de moed om op de fiets naar Wortel te rijden voor de toertocht aldaar en had daar geen spijt van. Het parcours was wel glibberig maar goed te rijden en kende nogal wat nieuwe stukken, leuke verbeteringen.

De wegploeg vertrok met zestien leden voor de Winterronde, geen spectaculaire rit maar gewoon lekker gefietst met van alles wat, regen, wind maar ook droge periodes, niet slecht voor een zondagochtend begin januari.

Dan waren er nog onze supporters die bij het NK veldrijden in Huijbergen present waren om ‘onze mannen’ aan te moedigen, en dat heeft z’n vruchten afgeworpen. Een vijfde plaats voor Stan Godrie en een zesde plaats voor Sieben Wouters, echt hele knappe prestaties!

Jaarvergadering

Maandag 28 januari om 20.00 uur bij café van T, de uitnodiging met agenda voor deze avond is intussen bij de leden bezorgd. Deze keer voor alle leden tezamen, dus ook de jeugdleden worden op deze tijd verwacht.

Programma

Zondag 20 januari staan diverse veldtoertochten op het programma, onder andere Halle (Zoersel), Huijbergen, Brasschaat en Den Helder. Halle is nog nooit favoriet geweest, Den Helder is echt een eind rijden dus blijven Huijbergen en Brasschaat over. Onze veldrijdersgroep kiest voor Huijbergen en vertrekt om 8.30 uur bij van T richting café Trapke Op, op de fiets of anders zelf voor vervoer zorgen.

Onze liefhebbers van de racefiets vertrekken om 9.00 uur voor de alom bekende Winterronde.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief