Met het trekpontje over de Aa of Weerijs.
Met het trekpontje over de Aa of Weerijs. Foto: Ronald van den Broek

Trappistentrappers klaar voor nieuwe start

Sport en vereniging

WERNHOUT - Vooruitlopend op de huidige versoepelingen gingen afgelopen zondag diverse wat grotere maar toch nog bescheiden groepen op pad voor een alleraardigste rit. Geen regen gezien en de krachtige westenwind vormde nauwelijks een belemmering.

Sterke renners liggen sowieso niet echt wakker van die wind maar de wat minder sterke renners komen toch graag met wind in de rug naar huis, zeker bij een langere rit. Als we windmee vertrekken gaan we vaak wat hard van start en hebben dan het meeste kruit al verschoten als we vervolgens met wind op kop weer terug moeten fietsen. Dan wil dat zo af en toe wel eens een behoorlijke lijdensweg worden.

Zondagse ritten

Een groep van acht - zich van de wind niks aantrekkende - sterke renners reed een van Strava geplukt trainingsrondje van David van der Poel. Een binnenblad rondje werd het genoemd, een soort interval training van 170 km met veel draaien en keren. Gestart in Loenhout, dan van Kasterlee via Kapellen terug naar Wernhout. Op tijd vertrokken en op tijd weer terug.

Misschien iets te goed op tijd vertrokken, één belangstellende arriveerde op de afgesproken tijd in Loenhout maar trof een leeg plein aan. Hij maakte daar geen probleem van, keerde terug naar Wernhout en sloot meteen bij een andere ploeg aan om die vervolgens te trakteren op een mooie ronde over Herenthals en Grobbendonk en kwam daarmee toch nog aan zijn trainingskilometers.

Dan hadden we ook nog een groep die een rondje Berkel-Enschot reed, geloof maar dat je dan ook niet echt met wind in de rug naar huis komt maar dat leverde voor deze goed getrainde atleten geen enkel probleem op. De overige wegrenners, en dat waren er weer heel wat, kozen vooral voor vertrek in westelijke richting, vertrouwde routes naar of door Zeeland waar het altijd goed fietsen is en je met wind in de rug terug naar Wernhout kunt komen.

Mountainbikers

Een viertal mountainbikers reed een 80 km lange ronde langs de wateren en door de bossen en velden in onze eigen omgeving want ook daar is het heerlijk fietsen. In navolging van het groepje langstedag rijders vorige week maakten ook zij handig gebruik van een pontje, een minder lange oversteek maar minstens even leuk en zeker zo gewaagd.

Tegenstrijdige gevoelens

Vanaf 1 juli mogen we als fietsers weer in groepen gaan rijden zonder de 1,5 meter onderlinge afstand. Voor vertrek, bij tussenstops en bij aankomst moeten we wel 1,5 meter afstand bewaren, schiet mij maar lek.

Enerzijds willen we erg graag weer in ‘de groep’ gaan rijden, anderzijds moeten we concluderen dat het virus nog lang niet weg is. Ieder zal voor zichzelf een beslissing moeten nemen om in de groep mee te rijden of nog even de kat uit de boom te kijken, niets moet, bijna alles mag.

Programma

Op zondag 12 juli gaan de eerste reguliere ritten weer van start volgens het bekende jaarprogramma uit de informatiegids, volgende week meer daarover. Aanstaande zondag 5 juli gaan we Happen en Trappen met een gezellige barbecue na afloop. Vertrek om 10.00 uur bij café van T in Wernhout.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief