Koning Gilde St. Ambrosius 2024 Jörgen Jorissen.
Koning Gilde St. Ambrosius 2024 Jörgen Jorissen. Foto: Gilde St. Ambrosius

Jörgen Jorissen nieuwe koning gilde St. Ambrosius

Sport en vereniging

KLEIN ZUNDERT - Zondag 14 april werd het Koningschieten van Gilde St. Ambrosius georganiseerd. Traditiegetrouw werd dit gedaan op ‘den houten vogel’ hangend in daarvoor speciaal gemaakte kogelvanger.

Om 14.00 uur gingen we met z’n allen naar het terrein naast de schietbanen van Café Zaal Schuttershof waar de wedstrijd zou plaatsvinden. We hadden de weergoden mee, want het was bewolkt met regelmatig wat zonneschijn en niet al te veel wind. Na het welkomstwoord en het voorlezen van het reglement door de voorzitter werd de heersende Koning Jörgen Jorissen gevraagd om naar voren te treden. Met een woord van dank vanwege zijn goede inzet de afgelopen 3 jaar en trouwe dienst werd hij ontdaan van het koningskledij. Vanaf dat moment had Gilde St. Ambrosius geen Koning meer en moest er weer gestreden worden voor een nieuwe Koning.

Met het openingsschot van Jörgen werd de wedstrijd officieel geopend. Ondanks dat er 20 leden deelname aan de wedstrijd bleek de houten vogel zich goed staande te houden, na 1 uur en 20 minuten schieten werd er besloten om via loting op volgorde te schieten. Er waren 11 schutters die vanaf dat moment deelname aan de wedstrijd waarvan er na enige tijd 2 personen afhaakte. De 9 overgebleven schutters streden verder en het was tot het laatste moment zeer spannend. Na bijna 2 uur schieten loste Jörgen Jorissen het perfecte schot waaronder ‘den houten vogel’ bezweek.

Jörgen aanvaarde het Koningschap en vanaf dat moment had Gilde St. Ambrosius weer een nieuwe Koning. Jörgen Jorissen werd geïnstalleerd als Koning van Gilde St. Ambrosius met de daarbij behorende felicitaties.

Na het dankwoordje door de voorzitter kon het feest beginnen. De nodige consumpties van de Nieuwe Koning Jörgen werden uitgedeeld. Het was voor Gilde St. Ambrosius een geslaagde dag die tot in de latere uurtjes duurde.

Voor foto’s zie de website
www.gildesintambrosius.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief