Afbeelding
Foto: Google Maps

Zwembad de Schelp per direct gesloten

Door: Hanneke Marcelis algemeen

BERGEN OP ZOOM - Slecht nieuws voor alle Bergse zwemliefhebbers. De Schelp is donderdag aan het einde van de middag per direct gesloten. De veiligheid van de RVS-constructie van het gebouw aan De Boulevard Noord kan volgens onderzoek niet langer gegarandeerd worden. Daarom rest de directie van het zwembad en de gemeente Bergen op Zoom geen ander keuze dan de deuren van het zwembad per direct te sluiten.

Ouders die met hun kinderen vanmiddag aankwamen bij zwembad de Schelp, stonden voor gesloten deur. Medewerkers van het zwembad waren ingezet om de bezoekers op de hoogte te stellen van het nieuws. Het zwembad is per direct gesloten omdat de veiligheid niet meer gegarandeerd kan worden. Hoelang dat gaat duren, en waar de vele gebruikers tot die tijd heen moeten, is nog één groot vraagteken.

Onderzoek

Tijdens een spoed-persconferentie leggen Boris van der Linden, directeur van het zwembad, burgemeester Petter en wethouders Coppens en Van der Weegen de situatie uit. Uit monsters die ten bate van onderzoek naar de veiligheid zijn genomen zit roest. Het gaat daarbij om de bouten waarmee de constructie aan de fundering vast zit. Dus niet om kleine onderdelen zoals glijbanen. Hoe erg de corrosie is, en hoe groot het risico is, is niet bekend. Maar de resultaten betekenen wel dat er veiligheid van de Roestvaststalen constructie niet meer zeker is. "We nemen het zekere voor het onzekere", zei de burgemeester tijdens de persconferentie. De directeur van het zwembad vult aan: "Deze resultaten kunnen van alles betekenen. Misschien valt het mee, en lossen we alles binnen een paar dagen op. Maar misschien valt het niet mee, en kost het maanden om het bad weer veilig open te kunnen laten gaan."

Gebruikers

Gebruikers van het bad gaan tot de heropening van De Schelp naar een andere plek moeten uitwijken. En dat is een flink probleem, aangezien het bad zo'n 200.000 bezoekers heeft per jaar. "Je hebt het ook niet alleen over zwemlessen", legt wethouder Van der Weegen uit. "Er zitten zoveel verenigingen in De Schelp. En er staan wedstrijden op de planning. Voor al die mensen en activiteiten moet een oplossing komen. Het lijkt me logisch dat we die nu nog niet hebben." Het eerder open doen van het buitenbad zou wel een optie zijn, geeft de wethouder toe. "Het is eerder gedaan op andere plaatsen. Dan zetten ze een overkapping neer, zodat de zwemlessen tijdelijk buiten plaats konden vinden."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief